Νέα μέτρα: Έρχεται αλλαγή στο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων

  0
  2

  Αλλαγή στο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στα αστικά κέντρα φαίνεται ότι φέρνουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και συγκεκριμένα όσον αφορά το ωράριό τους φαίνεται ότι φέρνουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

  Η αλλαγή που σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο αποφασίστηκε στο λιανεμπόριο για τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στα αστικά κέντρα προκαλείται από το μέτρο για το κυλιόμενο ωράριο στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

  Ως εκ τούτου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε και εκτιμάται ότι θα ισχύσει από αύριο, Σάββατο 20 Νοεμβρίου, νέο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, να ανοίγουν, δηλαδή, στις 10 το πρωί και να κλείνουν στις 9 το βράδυ.

  Υπενθυμίζεται ότι στα εμπορικά καταστήματα έχουν πρόσβαση τόσο οι εμβολιασμένοι με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης όσο και οι μη εμβολιασμένοι με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

  Ολα τα νέα μέτρα

  Πρώτον, από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι μη εμβολιασμένοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

  Ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

  Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

  Κυλιόμενο ωράριο

  Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

  Εντατικοί έλεγχοι

  Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. «Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

  Ενίσχυση ΕΣΥ

  Και πέμπτον, ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση μη εμβολιασμένων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή».

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.