Μονώθηκαν ηλεκτροφόρα καλώδια κοντά στην Κάρλα για να μην κινδυνεύουν σπάνια αρπακτικά

0
1

Ασφαλέστερη για τα σπάνια αρπακτικά πτηνά της Κάρλας γίνεται η περιοχή περιμετρικά της Κάρλας με τη μόνωση ηλεκτροφόρων καλωδίων.

Συγκεκριμένα, μετά από παρέμβαση – επιστολή του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοθηρίας (ΣΕΙ) προς τον ΔΕΔΔΗΕ στις 2 Μαΐου 2023, αναδείχθηκε το από ετών μείζον θέμα της θανάτωσης σπάνιων αρπακτικών στην περιοχή της λίμνης Κάρλας από ηλεκτροπληξία, λόγω της ύπαρξης μη μονωμένων καλωδίων υψηλής και μεσαίας τάσης παρακείμενα του βόρειου αναχώματος του μεγάλου ταμιευτήρα της λίμνης προς τα Κανάλια Μαγνησίας. Αφορμή για την παρέμβαση του Σ.Ε.Ι. ήταν η πρόσφατη γνωριμία με μέλη της δημόσιας ομάδας του ΦΒ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» στη σχετική ενημερωτική εκδήλωση για τα αρπακτικά της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα του Οργανισμού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (O.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) στα Κανάλια Μαγνησίας στις 22 Απριλίου 2023.

Το θέμα της ύπαρξης του υπεύθυνου πυλώνα για τη θανάτωση ενός Φιδαετού (Circaetus gallicus) και ενός Μπούφου (Bubo bubo) που είχαν καταγραφεί από τους φωτογράφους της Λίμνης προκάλεσε την επικοινωνία μεταξύ Σ.Ε.Ι. και ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα πλέον η περιοχή να είναι ασφαλέστερη για την ορνιθοπανίδα της. Ο Σ.Ε.Ι. και οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ευχαριστούν τη ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση ανταπόκριση και τη συνεργασία. Οι καταγραφές και οι παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία για την Άγρια Ζωή πανελλαδικά είναι συνεχείς και θα εντατικοποιηθούν στο προσεχές μέλλον.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.