Μήνυμα του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τη νέα σχολική χρονιά

0
4

«Στις 11 Σεπτέμβρη ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, που σηματοδοτεί την έναρξη της προσπάθειας όλων των μαθητών και των μαθητριών για να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να θεμελιώσουν τις βάσεις που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους». Αυτό αναφέρει σε μήνυμά του ενόψει του αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως αναφέρει, «κάθε τι που αξίζει στην ζωή μας, απαιτεί προγραμματισμένη, μεθοδική και επίμονη προσπάθεια ώστε να οδηγήσει στην ανταμοιβή και την επιτυχία.

Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζει έμπρακτα τον θεμελιώδη ρόλο της Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας, στοχεύοντας συστηματικά στην αναβάθμιση και την ενίσχυσή της με τις μεταρρυθμίσεις που έχει φέρει με κύριο στόχο τη συγκρότηση ελεύθερων, δημοκρατικών και υπεύθυνων αυριανών πολιτών με την ουσιαστική εμπλοκή εκπαιδευτικών και μαθητών μέσα στο σχολείο. Τα τελευταία χρόνια, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχει φροντίσει τα βιβλία να βρίσκονται στα σχολεία και να υπάρχουν σημαντικά λιγότερα κενά εκπαιδευτικών από κάθε άλλη φορά. Έτσι για πρώτη φορά φέτος, διορίστηκε από την πρώτη κιόλας φάση, ο μεγαλύτερος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Ακόμη, δια στόματος του Υπουργού Παιδείας, ανακοινώθηκε ο σχεδιασμός για τις αλλαγές στο Λύκειο και την αναμόρφωση του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όλοι μας και ο καθένας από τη θέση του, οφείλουμε να είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στον επίπονο αγώνα των μαθητών, ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πρόοδο, την επιτυχία και την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Εύχομαι σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, Καλή Δύναμη για τη νέα σχολική χρονιά και προτρέπω τους μαθητές και τις μαθήτριες να μάθουν, να αμφισβητήσουν, να αναπτύξουν την ελευθερία της σκέψης τους, να ζήσουν νέες εμπειρίες, να δουν τον κόσμο θετικά και να θελήσουν να τον κάνουν καλύτερο!

Το μέλλον αυτού του τόπου είστε εσείς!
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους και όλες!»

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.