Μεϊκόπουλος στο ΣΕΠΕ: «Απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων & στον Διοικητή bonus χιλιάδων ευρώ»

0
0

Σε δικαιολογημένη αναστάτωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο ΣΕΠΕ, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΕπΕ) τη στιγμή που το Σώμα υποφέρει από υποστελέχωση, τη στιγμή που πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τις δεδουλευμένες υπερωρίες μηνών ο νεοδιοριζόμενος από τον Υπουργό Εργασίας Διοικητής λίγες ημέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής για τις επερχόμενες εκλογές προχώρησε στην υπ. αριθμ. 210041/28.4.2023 (ΑΔΑ: 97ΘΣ46ΝΡΟΝ-26Ρ) με την οποία εξασφάλισε παχυλό bonus για τον εαυτό του της τάξεως των 45.000 ευρώ!

Ο Βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με τον συνυποψήφιό του Χαράλαμπο Αραμπατζή βρέθηκα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Μαγνησίας. Οι υποψήφιοι βουλευτές συναντήθηκαν με τους Προϊστάμενους της Υπηρεσίας κ.κ. Μαυρουδή Κωνσταντίνο και Ηλιδάκη Μάγδα και το υπόλοιπο προσωπικό και συζήτησαν για τα τρέχοντα εργασιακά ζητήματα και θέματα του κλάδου.

Κοινό τόπο των συζητήσεων αποτέλεσε η διαπίστωση ότι το ΣΕΠΕ διαδραματίζει κομβικό ρόλο για την εφαρμογή μίας ευνοϊκής και προστατευτικής πολιτικής προς το σύνολο των εργαζομένων. Ωστόσο, η κυβέρνηση της ΝΔ σε μία στόχευση απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και κατάργησης των προστατευτικών πλαισίων για τους εργαζόμενους, όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), προχώρησε στην υποβάθμιση, υποστελέχωση και απαξίωση του ΣΕΠΕ εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό τον ελεγκτικό και προστατευτικό προς τους εργαζόμενους ρόλο.

Ο ΑλέξανδροςΜεϊκόπουλος ανέφερε ότι: «Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΕΠΕ αναβαθμίστηκε και λειτούργησε δυναμικά στην άσκηση ελέγχου για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ΝΔ από την αρχή της διακυβέρνησής της έδειξε τις διαθέσεις της απέναντι στον κόσμο της εργασίας με κατάργηση των ΣΣΕ, ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και απαξίωση του ΣΕΠΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νέο του κοινωνικό συμβόλαιο με τους εργαζόμενους δεσμεύεται για αύξηση τουκατώτατου μισθού στα 880€ με ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή, για επαναφορά των ΣΣΕ και για ανασύσταση του ΣΕΠΕ και ενίσχυσή του με στόχο την τήρηση της εργασιακής νομιμότητας».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.