Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Καναλίων επί του διημέρου 19-20/Μαΐου

0
6

Στο υπέροχο ανοιξιάτικο τοπίο του θεσσαλικού κάμπου και τις όχθες της λίμνης Κάρλας πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη της Ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου στο Βυζαντινό εκκλησάκι του αγίου Νικολάου στα Κανάλια Μαγνησίας κατά το διήμερο 19 και 20 Μαΐου. Τόσο το απόγευμα στην ακολουθία του Εσπερινού κατά την παραμονή της εορτής όσο και ανήμερα το πρωί, κατά τις ακολουθίες του όρθρου και της Θ. Λειτουργίας, ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες που είχαν μάθει ότι ο ναός θα ανοίξει για να λειτουργήσει και φέτος, ήλθαν να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στον περικαλλή ναό της περιοχής μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και της λειτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος πέριξ του ναού, κυρίες εθελόντριες του Πνευματικού Κέντρου της Παναγίας, προσέφεραν καφεδάκι στον υπαίθριο προαύλιο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου σε όλους τους προσκυνητές και τις προσκυνήτριες.

Την παράσταση έκλεψαν στο τέλος τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου Καναλίων που προτίμησαν να κάνουν τον τελευταίο τους εκκλησιασμό σ΄αυτόν τον χώρο τον ιερό και την εορτή λήξης των κατηχητικών μαθημάτων τους για το φετινό κατηχητικό έτος 2022-23 σε αυτόν τον πιο παλιό ιερό χώρο του χωριού μας παίζοντας στο τέλος και ωραία εκπαιδευτικά παιχνίδια όπως «Μικροί Θεολόγοι», «Μικροί άγγελοι», και «Μικροί αρχαιολόγοι» που τους είχαν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι του κατηχητικού έργου της ενορίας ο π. Αθανάσιος Σκοπιανός και η κα Βασιλική Τσιγγινέ.

Το μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων συγχαίρουν και ευχαριστούν θερμά την κα Βασιλική Τσιγγινέ για όλη την φετινή εθελοντική συνεισφορά της στο κατηχητικό έργο της ενορίας και της εύχεται καλό καλοκαίρι και κάθε οικογενειακή και προσωπική ευτυχία. Ευχαριστούν επίσης και το εργοστάσιο Ε.Β.Ο.Λ. και τον κο Απόστολο Καραδήμο για την ευγενή χορηγία σκευασμάτων του εργοστασίου στη συμμετοχή στο κέρασμα των παιδιών στο τέλος των παιχνιδιών.

Επόμενη ημερομηνία που θα ανοίξει ξανά η εκκλησία να λειτουργήσει θα είναι στις 5 Ιουνίου ε.ε. δηλαδή τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, με ένα εξίσου πλούσιο πρόγραμμα εκτός των λατρευτικών εκδηλώσεων και άλλων πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα σας ανακοινωθεί προσεχώς.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.