Με ανταπόκριση και επιτυχία η πρώτη θεματική εβδομάδα του ΚΕΠ Υγείας Ρ. Φεραίου

Ξεκινά η δεύτερη, την Τρίτη 9 Ιουνίου

0
20

Με επιτυχία έκλεισε η 1η θεματική εβδομάδα του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, αφιερωμένη στη διατροφική συμβουλευτική. Οι δημότες μίλησαν με τους ειδικούς  και πήραν  οδηγίες σωστής διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Η παραπάνω δράση  υλοποιήθηκε  από τους νέους επιστήμονες ειδικούς του Δήμου μας:

  1. Ραφαηλία Καλαμπακιώτη, Διατροφολόγο –Διαιτολόγο,
  2. Ελένη Μπαζούκη, τελειόφοιτη τμήματος «Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας» ΔΙ.ΠΑ.Ε Θεσσαλονίκης, και
  3. Χονδρογιάννη Νεοκλεία, Διαιτολόγο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, στο Βελεστίνο, στο χώρο του Κέντρου κοινότητας και στο χώρο του Κέντρου υγείας Βελεστίνου, στο Ριζόμυλο, στα Κανάλια και Αγ. Γεώργιο με προγραμματισμένα ραντεβού.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Αντωνία Χασιώτη δήλωσε: «Το ενδιαφέρον των δημοτών και η συμμετοχή τους, μας δίνει ευχάριστα μηνύματα σε σχέση με την πρωτοβάθμια υγεία και τη πρόληψη. Όλοι έχουμε καθήκον να συμμετέχουμε και να φροντίζουμε να ενισχύουμε τις δυνατότητες προσέγγισης ανάλογων παροχών  στο πληθυσμό, προάγοντας την πρόληψη και την υγεία των δημοτών.

Ευχαριστούμε θερμά τους ειδικούς για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν σε άτομα με κάποια διατροφο-εξαρτώμενη ασθένεια ή  και σε όσους  επιθυμούσαν κάποια αλλαγή στο σωματικό τους βάρος για να λάβουν μια  διατροφική συμβουλή και οδηγία. Σίγουρα όλοι μπορούμε με τη σωστή συμβουλευτική να έχουμε μια υγιεινή, πλήρη, ισορροπημένη διατροφή, πουθα μας δίνει ενέργεια και ευεξία!».

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, συνεχίζει την 2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ με:
<<ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ- ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ-ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ (ΔΕΠΥ)>>.

Το ΚΕΠ Υγείας στη 2η θεματική εβδομάδα 09-12/06/20  δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούν οι ενδιαφερόμενοι με τους ειδικούς, καλώντας στο τηλ. 2425023794, ώστε να κλείσουν ραντεβού με την Λογοθεραπεύτρια, Κουσκουρίδα Αφροδίτη, συνεργάτη του ΚΕΠ Υγείας ή στο 2425350011 για Συμβουλευτική γονέων με παιδιά ΔΕΠΥ από ειδικούς της κινητής μονάδας Μαγνησίας ΔΙΟΔΟΣ την Τρίτη 9/6 στο χώρο του Κέντρου Υγείας.

Εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας δυσκολεύεται σε κάποιον τομέα μην καθυστερείτε την επαφή σας με τον ειδικό. Ακόμα και αν το παιδί δεν το εκφράζει αλλά αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν κάποιες διαταραχές, όπως: Καθυστέρηση ομιλίας και λόγου, αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, μαθησιακές διαταραχές, αυτισμός, καθυστέρηση της ανάπτυξης ομιλίας και λόγου, διαταραχή της ροής της ομιλίας (τραυλισμός), διαταραχές κατάποσης (δυσφαγία), παθήσεις όπως νευρολογικές κ ά, ή έπειτα από μετεγχειρητική περίοδο.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.