Λιούπης: Επιλύεται το πρόβλημα με τις μεταβιβάσεις και την ασφάλιση των γεωργικών ελκυστήρων

Πληρωμή από Τετάρτη 10 Μαΐου για τα αμύγδαλα των τριών κοινοτήτων που είχαν μυκητολογικές ασθένειες σε έξαρση

0
1

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Αθανάσιος Λιούπης από το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ η καταβολή των αποζημιώσεων de minimis για Αμύγδαλα 3 κοινοτήτων Π.Ε. Μαγνησίας, ποσού 562,5 χιλ. ευρώ έχει προγραμματιστεί να γίνει από την Τετάρτη 10 έως την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 , επίσης όλες οι πληρωμές που έχουν ανακοινωθεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα υλοποιηθούν μέχρι την 15η Μαΐου 2023.

Ακόμη,  δόθηκε παράταση της προθεσμίας για την προμήθεια και την εγκατάσταση των ειδικών προστατευτικών μπαρών-αψίδων –θαλάμων (κατά τύπο και κατά περίπτωση) στους γεωργικούς ελκυστήρες -τρακτέρ, που κατασκευάστηκαν και πήραν άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας πριν τις 22 Μαΐου 1998.

Μετά από συνεχή αιτήματα αγροτών και κτηνοτρόφων ο Βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ζήτησε από το ΥΠΑΑΤ την παράταση και με την υλοποίησή της επιλύεταιένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι στη χώρα μας το οποίο είχε ως συνέπεια, αφενός την απαξίωση του καλλιεργητικού τους εξοπλισμού (τρακτέρ) και αφετέρου να μπορούν αυτά τα γεωργικά μηχανήματα να μεταβιβασθούν να πωληθούν και να ασφαλιστούν.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Γ3Β/460/107056/2023 – ΦΕΚ 2335/Β/12-4-2023

Η παρ. β του άρθρου 9 αντικαθίσταται ως εξής:

«β) Οι γεωργικοί ελκυστήρες που έχουν ταξινομηθεί ή απογραφεί πριν τις 21.5.1998 και δεν φέρουν διάταξη προστασίας έναντι ανατροπής εγκεκριμένου τύπου, υποχρεούνται όπως εφοδιαστούν με αυτή μέχρι και την 31.12.2023».

Ο σημαντικότερος λόγος που εξακολουθεί να δίνεται κάθε χρόνο η παράταση είναι ότι δεν υπάρχουν στην αγορά εγκεκριμένες Δ.Π.Ε.Α. (Διατάξεις προστασίας έναντι ανατροπής για τους διαξονικούς γεωργικούς ελκυστήρες) για όλους τους τύπους διαξονικών ελκυστήρων που κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.