Λειτουργεί το Nηπιαγωγείο στο Κεραμίδι

0
12


Στο Κεραμίδι λειτουργεί ξανά το Νηπιαγωγείο το οποίο πέρυσι είχε παραμείνει κλειστό. Το ενδιαφέρον είναι πως άνοιξε με τους φοιτούντες μαθητές να είναι μόλις τρεις, σε μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να εξυπηρετηθούν τα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Πανελλαδικά το υπουργείο Παιδείας έδωσε τη δυνατότητα σε 130 περίπου Νηπιαγωγεία της χώρας να λειτουργήσουν διαθέτοντας λιγότερους από πέντε μαθητές που είναι το όριο.

Ένα από αυτά βρίσκεται στο Κεραμίδι το οποίο λειτούργησε φέτος ξανά προσφέροντας νέες ελπίδες στην τοπική κοινωνία για την πρόοδο και την παροχή ίσων ευκαιριών στα παιδιά τους.

 

Οι γονείς εκδήλωσαν ενδιαφέρον και τελικά στο Κεραμίδι βρέθηκαν τουλάχιστον τρεις μαθητές για να φοιτήσουν.

Από το υπουργείο Παιδείας δόθηκε η δυνατότητα να λειτουργήσει το σχολείο μολονότι δεν διαθέτει πέντε και άνω μαθητές που αναφέρει ο νόμος για τη λειτουργία ενός Νηπιαγωγείου, αλλά στο Κεραμίδι λειτουργούν Δημοτικό σχολείο, επομένως τα παιδιά μετά το Νηπιαγωγείο θα μπορέσουν να φοιτήσουν στα σχολεία του τόπου τους.

Άλλωστε θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία για τα παιδιά αυτής της τόσο τρυφερής ηλικίας, 4 και 5 ετών, να μεταβαίνουν για μισή ώρα και πλέον σε άλλες περιοχές για να λάβουν το αγαθό της γνώσης».

Έτσι η κοινωνική ευαισθησία της πολιτείας φάνηκε στην πράξη και οδήγησε στην λειτουργία του Νηπιαγωγείου ωθώντας και τους νέους γονείς να παραμείνουν στον τόπο τουςς και να μην μεταναστεύουν στην πόλη του Βόλου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.