Λαϊκές αγορές: Τι αλλάζει για τους παραγωγούς και τις επαγγελματικές άδειες

  0
  6

  Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου για τη δήλωση λαϊκών αγορών στο Πληροφοριακό Σύστημα

  “βελτίωση και απλοποίηση διαδικασίας τοποθέτησης στις λαϊκές αγορές“, δίνει διάταξη του Υπουργείου Ανάπτυξης που ενσωματώνεται στο περιβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο.

  Η προθεσμία έληγε στις 31 Ιουλίου και όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, επειδή δεν είχαν προλάβει ενδιαφερόμενοι να κάνουν τη δήλωση, δίδεται η παράταση ώστε να μην αδικηθεί κάποιος και βρεθεί χωρίς άδεια λαϊκών αγορών.

  Στο ίδιο άρθρο, το 131, είχε προβλεφθεί οι κάτοχοι άδειας παραγωγού λαϊκών αγορών του νομού Αττικής ειδικά, εφόσον έχουν έως είκοσι στρέμματα στα ΟΠΣΑΑ, να μπορούν να δηλώσουν να πάρουν επαγγελματική άδεια και τώρα συμπληρώνεται ότι στην έννοια των παραγωγών συμπεριλαμβάνονται και οι παραγωγοί αυγών και μελιού. “Δεν το είχαμε γράψει ρητά και πήγαν να κάνουν αυτή τη σχετική αλλαγή και προσκρούουν πάνω στο σύστημα, το οποίο δεν τους επιτρέπει να μπουν, αλλά ξεκαθαρίζουμε ότι ισχύει το άρθρο ως ίσχυε με τη διευκρίνιση ότι με την έννοια του παραγωγού λαϊκών αγορών είναι και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών που έχουν άδεια πώλησης αυγών και άδεια πώλησης μελιού” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

  Επίσης στο άρθρο 132 η διάταξη διευκρινίζει το νομικό πλαίσιο προκειμένου να δημοσιεύουν τα νέα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας στο Ταμείο Ανάκαμψης. Προβλέπεται υπουργική απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος προθεσμίας, τη συγκρότηση των επιτροπών που εισηγούνται στον υπουργό, τη διαδικασία αξιολόγησης, τα ειδικότερα κριτήρια και τη διαδικασία παρακολούθησης και ολοκλήρωσης των ενταγμένων επενδυτικών έργων. Το άρθρο κρίνεται απαραίτητο για τη συνέχεια της απορρόφησης στο Ταμείο Ανάκαμψης.

  newsit.gr

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.