Κυβέρνηση σε ανεμβολίαστους φοιτητές: Τέλος η δωρεάν εκπαίδευση – Θα πληρώνετε δύο rapid test την εβδομάδα

0
37

10 ευρώ το κόστους του rapid test

Ούτε οι φοιτητές δεν γλύτωσαν από την κυβέρνηση, καθώς θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα, εάν δεν είναι εμβολιασμένοι.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά rapid test αντιγόνου / εβδομάδα που θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή η οποία θα ανέρχεται σε 10 ευρώ.

Θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και θα ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app από τις αρχές των πανεπιστήμιων.

Ενώ οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο self test την εβδομάδα τα οποία θα διατίθενται δωρεάν από το κράτος και θα δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μην οδηγηθούν και πάλι χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στην έσχατη λύση της τηλεκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε ακόμη οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, να πραγματοποιούν δύο rapid test την εβδομάδα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.