Κτήματα Κάρλας. Συγκέντρωση των δικαιούχων κατοίκων στα Κανάλια

0
6

Στα Κανάλια την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των δικαιούχων Καναλιωτών κτημάτων Κάρλας.
Η κατάσταση με τα κτήματα της Κάρλας τα τελευταία δύο χρόνια είναι απαράδεκτη.

Για το θέμα αυτό ο Δήμος Ρήγα Φεραίου (αν και τα κτήματα αυτά δεν είναι στη δικαιοδοσία του) πήρε πρωτοβουλία και αφού έλαβε εισηγητική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου την έστειλε σε όλους τους αρμόδιους εδώ και τέσσερις μήνες.

Επίσης, ζήτησε άμεσα συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον αρμόδιο Υφυπουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε εδώ και δύο μήνες.
Όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις το θέμα παραμένει άλυτο.
Στη συγκέντρωση, οι δικαιούχοι των Καναλιωτών, αφού ειπώθηκαν όλα αυτά, κατέληξαν ως εξής:

1.- Το θέμα να αναδειχθεί και πάλι σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και να ενημερωθούν για μία ακόμη φορά όλοι οι αρμόδιοι, τοπικοί Βουλευτές, ο αρμόδιος Υπουργός, και αν είναι δυνατόν ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αφού το θέμα δεν έχει λυθεί, εδώ και δύο χρόνια παρά τις προσπάθειες που έγιναν.

2.- Εξουσιοδοτήθηκε ο συνεταιρισμός Καναλίων να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία και να καταγράψει πόσες από αυτές τις εκτάσεις έχουν είδη καλλιεργηθεί και από ποιους, έτσι ώστε αν η διανομή γίνει τελικά να πληρωθούν τουλάχιστον τα ενοίκια όλων των δικαιούχων από αυτούς που τα καλλιέργησαν.

3.- Εξουσιοδοτήθηκε, επίσης, ο συνεταιρισμός Καναλίων να υποβάλει πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο (έχει το δικαίωμα βάσει του Νόμου 4061/2012) να του παραχωρηθούν όλες οι εκτάσεις της Κάρλας (9.500) στρέμματα για να τις διαχειριστεί ο ίδιος για λογαριασμό όλων των παρακάρλιων δικαιούχων, αφού η μέθοδος με την παραχώρηση των κτημάτων ανά δικαιούχο, όπως δείχνει η κατάσταση απέτυχε.

4.- Αποφασίσθηκε, επίσης, ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχίσει να διαιωνίζεται τότε να πραγματοποιηθεί καινούργια συγκέντρωση με όλους τους παρακάρλιους δικαιούχους (περίπου 300 αγρότες από τα χωριά Κανάλια, Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Κερασιά, Κάπουρνα, Κεραμίδι) με σκοπό πλέον να ληφθούν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τόσο στο Βόλο όσο και στην Αθήνα αν χρειαστεί.
Τη συνάντηση συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου κος Παπαϊωάννου Ν. Τριαντάφυλλος με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του Συνεταιρισμού Καναλίων μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις των αγροτών δικαιούχων Καναλιωτών και εκτός από τους δικαιούχους παρευρέθηκαν και ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κος Παπαρούνας Χρήστος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καναλίων κος Μπεφάνης Κλεάνθης, ο Αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού κος Παπαϊωάννου Δ. Τριαντάφυλλος και ο Ταμίας κος Ιωάννου Κώστας.
Δελτίο τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.