Κων. Μαραβέγιας: Ζητούμενο η δημιουργία Τομέων ΕΚΑΒ σε Βελεστίνο και Ζαγορά

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι αρχές του 2023 αναμένεται πρόσληψη μόνιμων στην υγεία

0
288

Εικόνες που δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και απογοήτευση είναι οι πρόσφατες με τη μεταφορά ασθενών σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου στη Ζαγορά και με ΙΧ αυτοκίνητο στα Κανάλια, σύμφωνα με τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνο Μαραβέγια, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ για το θέμα. Όπως είπε ζητούμενο για να καλυφθούν περιοχές περιφερειακά του Βόλου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι η δημιουργία Τομέων του ΕΚΑΒ, σε πρώτη φάση σε Ζαγορά και Βελεστίνο.

Όπως είπε, ο ίδιος και άλλοι βουλευτές έχουν επισκεφθεί τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας και όλοι έχουν επισημάνει τα ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό του ΕΚΑΒ. Όπως είπε στη διάρκεια της πανδημίας τα προβλήματα που υπήρχαν αποκαταστάθηκαν σε ένα βαθμό γιατί η υπηρεσία ήταν ακόμη υποστελεχωμένο απ’ ότι σήμερα.

«Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα υπάρχουν ακόμη προβλήματα, ελλείψεις σε πλήρωση βαρδιών, υπάρχουν προβλήματα που αφορούν ακόμη και στον στόλο των οχημάτων. Όλα αυτά τα γνωρίζουμε, τα έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές και σίγουρα σε κάποια πράγματα έχουν δοθεί λύσεις, δυστυχώς υπάρχουν ακόμη αρκετά θέματα που παραμένουν, για να ασχοληθούμε και το επόμενο διάστημα, γιατί πραγματικά αυτές οι εικόνες δεν τιμούν κανέναν και δεν θα διαφωνήσω σε αυτό», ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας.

Αναφορικά με τις «συστάσεις» στο ΕΚΑΒ να καλύπτει τις βάρδιες του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Σερέτη, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι είναι αλήθεια ότι αποτελεί ζητούμενο δημιουργίας Τομέα ΕΚΑΒ σε αρκετά περιφερειακά σημεία, στη Ζαγορά, στο Βελεστίνο, ενώ δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη ούτε στην επαρχία του Αλμυρού και γενικά υπάρχουν πολλά προβλήματα.
Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να υπεισέλθει στα τεχνικά σημεία, δηλαδή πως καταρτίζονται οι βάρδιες και οι υπηρεσίες, του προσωπικού του ΕΚΑΒ, αλλά επειδή το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί εκτίμησε ότι το πρόγραμμα καταρτίζεται όσο το δυνατόν πληρέστερα και ότι σίγουρα υπάρχουν κενά.

Προκήρυξη μόνιμου προσωπικού το 2023
Για το θέμα επίλυσης του προβλήματος ο βουλευτής είπε ότι έγιναν συνεννοήσεις με το υπουργείο Υγείας και επαφές με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, που γνωρίζουν τα προβλήματα.
«Σε ότι αφορά στην περιοχή της Ζαγοράς, επειδή προηγήθηκε χρονικά ο τραυματισμός της γυναίκας, πιστεύω θα έχουμε σύντομα εξελίξεις με έστω από επικουρικούς πίνακες, ομοίως θέλουμε να επιδιώξουμε το ίδιο στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και όπου υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας.
Ο βουλευτής δήλωσε ότι στις αρχές του 2023 θα γίνουν προκηρύξεις για μόνιμο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε μεγάλο αριθμό θέσεων περίπου όσοι είναι οι επικουρικοί που ξεκίνησαν να εργάζονται στο ΕΣΥ, σταδιακά.
«Φέτος δόθηκε μεγαλύτερη προτεραιότητα στην κάλυψη κενών ιατρικού προσωπικού και έπεται τη νέα χρονιά νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας.
Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει μια κεντρική κατεύθυνση και ένας στρατηγικός σχεδιασμός της Διοίκησης του ΕΚΑΒ για τις προσλήψεις διασωστών για τα ασθενοφόρα.

Για τον προσωπικό γιατρό
Για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού ο κ. Μαραβέγιας, που είναι ιδιώτης γιατρός τόνισε ότι διάγει τις πρώτες του ημέρες και σίγουρα θα προκύψουν προβλήματα οργανωτικά, ελλείψεις ενδιαφέροντος και πως οι πολίτες θα έρθουν σε επαφή με το σύστημα.
Όσο το σύστημα προχωρά, τόσο θα δίνονται λύσεις, ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι καλή πρόκληση για τους γιατρούς η είσοδός τους στον θεσμό για να τον υπηρετήσουν. Όπως είπε, αυτό που τον διαφοροποιεί, σε σχέση με το παρελθόν, είναι ότι υπάρχει το στοιχείο του ανταγωνισμού και οι γιατροί θα πρέπει να φροντίζουν να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση και εξυπηρέτηση των ασθενών τους, ώστε να τους επιλέγουν.
«Αυτό είναι κάτι θετικό, που δημιουργεί μια άμιλλα ανάμεσα στους γιατρούς και τους εξασφαλίζει ότι όσο πιο καλοί και εξυπηρετικοί θα είναι ανάμεσα στους ασθενείς τους θα αυξάνεται το προσωπικό τους εισόδημα και αποτελεί ένα καλό κίνητρο», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.