Κων. Μαραβέγιας: Επιβεβλημένη η στήριξη του αναπηρικού αθλητισμού ως «ασπίδα» ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό

0
0

Με το προεδρείο του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Κινητικές Δυσκολίες Ν. Μαγνησίας «Οι Αργοναύτες»,

συναντήθηκε πρόσφατα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος χθες είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και αγώνα του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης ενημέρωσε τον βουλευτή για τις αυστηρές προϋποθέσεις που δεν επιτρέπουν την εξασφάλιση επαρκών επιχορηγήσεων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γεγονός που απαξιώνει τον αναπηρικό αθλητισμό, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α), ιδρυτικό μέλος της οποίας αποτελεί ο Αθλητικός Σύλλογος «Οι Αργοναύτες».

Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι «Οι Αργοναύτες» είναι το μοναδικό πλέον σωματείο αθλητών με αναπηρίες στην περιοχή της Μαγνησίας και κινδυνεύει μακροπρόθεσμα με διάλυση, εάν δεν εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες πιστώσεις για τη λειτουργία του. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε τη συνδρομή του κ. Μαραβέγια στην προσπάθεια αναζήτησης χορηγών.

Ο βουλευτής διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Συλλόγου ότι θα σταθεί αρωγός στις διεκδικήσεις τους, επαναλαμβάνοντας τη σταθερή θέση του για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και την αυξημένη συμμετοχή όλων των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. «Ο αναπηρικός αθλητισμός αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και γι’ αυτό έχει την αμέριστη στήριξή μας», σημείωσε ο κ. Μαραβέγιας και υπενθύμισε ότι οι αθλητές με αναπηρία έχουν χαρίσει πολλές και μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα!

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.