Κικίλιας: Νωρίτερα η έναρξη της τουριστικής σεζόν εξαιτίας μεγάλης ζήτησης

  0
  11

  «Μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, μεγάλες αεροπορικές εταιρίες,

  θέλουν να παρατείνουν την περίοδο (από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο)» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας

  Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού δήλωσε σήμερα Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, ότι η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει επίσημα τον Μάρτιο, νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές, και ότι υπάρχουν «θετικές ενδείξεις» για ένα καλό καλοκαίρι φέτος.

  «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. «Μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, θέλουν να παρατείνουν την περίοδο (από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο)».

  «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για τον ελληνικό τουρισμό», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters.

  Ο κ. Κικίλιας αρνήθηκε να δώσει κάποια πρόβλεψη για τη φετινή χρονιά, λέγοντας μόνο ότι θα είναι καλύτερη από το 2021.

  Η Ελλάδα ξεπέρασε τον στόχο της για τα έσοδα το 2021, το οποίο ο υπουργός επικαλέστηκε «ως θετική ένδειξη για αισιοδοξία». Ο ίδιος υπογράμμισε στο βρετανικό πρακτορείο πως «η θερινή σεζόν ξεκινά για εμάς φέτος την 1η Μαρτίου» και πως υπάρχει ήδη ζήτηση για ταξίδια.

  «Ύστερα από την τεράστια κρίση της παγκόσμιας δημόσιας υγείας, ο κόσμος τείνει να θέλει να ταξιδέψει, να απολαύσει τις διακοπές του, να ξοδέψει χρήματα και νομίζω ότι η Ελλάδα είναι σε ευνοϊκή θέση εκκίνησης», δήλωσε ο έλληνας υπουργός.

  «Ναι, η πανδημία συνεχίζει να υπάρχει αλλά έχουμε τα όπλα να την αντιμετωπίσουμε –εμβολιασμός, νέα φάρμακα».

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.