Κερασιά – Κανάλια: Αντιπλημμυρικά έργα 3,1 εκατ. από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

0
31

Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ, για την   αποκατάσταση της υδραυλικής παροχής στο χείμαρρο Κερασιώτη και στο Συλλεκτήρα Σ6, στην Κερασιά και στα Κανάλια  του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας.

«Με σύμμαχο τη φύση, σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε σε νέες παρεμβάσεις ύψους 3,1 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών της Κερασιάς και των Καναλίων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Επενδύουμε στην πρόληψη, εφαρμόζοντας το δόγμα build back better, δηλαδή με στρατηγική στόχευση για τον περιορισμό των κινδύνων από έκτακτες περιπτώσεις, όπως είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η εποχή επιβάλλει βαθιές επεξεργασίες και συνδυαστικές ολιστικές πολιτικές αντίστοιχες των κινδύνων και των απειλών που μας περιβάλλουν. Χρησιμοποιώντας τη φύση και τις φυσικές διεργασίες,  δίνουμε λύσεις με αποκαταστάσεις πλημμυρικών περιοχών,   ενίσχυση των πρανών και  επαναφορά του πλάτους των ποταμών στις αρχικές διαστάσεις, δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας για υποδομές, περιουσίες και ζωές» προσθέτει ο  Περιφερειάρχης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.