Κεραμίδι. Και διηγώντας τα να κλαις…

0
53

Όπως όλοι γνωρίζουμε ένας από τους κύριους στόχους της δημοτικής αρχής ήταν και εξακολουθεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, να είναι η μετατροπή του δήμου μας σε τουριστικό προορισμό. Και όλοι μας βλέπουμε τις συνεχείς προσπάθειές της. Οι προσπάθειες αυτές αγαπητοί μας αναγνώστες ξεκίνησαν από το Κεραμίδι.

Πριν διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο, σας παρακαλούμε θερμά να δείτε με προσοχή τις τρεις φωτογραφίες που έχουμε  επισυνάψει.

Αλήθεια, όσοι δεν είστε από το Κεραμίδι μπορείτε να φανταστείτε τι δείχνουν οι φωτογραφίες;

Μη βασανίζεστε άδικα, ακόμα κι εμείς δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε ότι αυτό το πράγμα είναι στάση λεωφορείου. Ναι, φίλοι μας αναγνώστες, αυτό το αίσχος  είναι η μοναδική στάση λεωφορείου που οι κάτοικοι και οι μικροί μαθητές του χωριού Κεραμίδι συνδέονται καθημερινά με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μια στάση γεμάτη σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια, εφημερίδες, σαπισμένα φύλλα που μυρίζουν μούχλα, μέχρι και τηγάνια και χωρίς τζάμια και πόρτα, απαραίτητα για τις βροχερές και τις κρύες μέρες. Μια στάση που βρωμάει και ζέχνει από μακριά.

Μήπως είμαστε υπερβολικοί; Μήπως είμαστε προκατειλημμένοι; Εσείς του δημοτικού συμβουλίου γιατί δεν δοκιμάζετε να καθίσετε για πέντε λεπτά μέσα σε αυτό το αχούρι;

Αλλά βέβαια η ευαίσθητη μύτη σας δεν θα σας το επιτρέπει. Βλέπετε έχετε καλομάθει να βλέπετε τα πάντα από τον άνετο, αλλά εικονικό κόσμο σας.

Δεν ξέρουμε εάν απλά είστε ανίκανοι να αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα, που είναι μεν σοβαρότατα αλλά λύνονται πολύ εύκολα. Πολύ φοβόμαστε ότι ανήκετε σε μια χειρότερη κατηγορία, αυτή των αδιάφορων. Την ανικανότητα κάποιος θα μπορούσε να τη συγχωρήσει, την αδιαφορία όμως;

Και το χειρότερο όλων είναι ότι ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και πολιτικής προστασίας και νυν μέλος της δημοτικής αρχής είναι από αυτό το χωριό.

Έχεις μετακομίσει; Δε σε νοιάζει ο τόπος σου; Εκεί ζουν συγγενείς και φίλοι σου με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους.

Και ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας τι κάνει; Δεν είναι δουλειά του η καθαριότητα κάθε χώρου του δήμου;

Θα μας πεις βέβαια ότι δεν μπορείς να είσαι παντού. Θα συμφωνήσουμε μαζί σου. Όμως θα σου πούμε απ’ την άλλη ότι εσύ είσαι υπεύθυνος για τους συνεργάτες σου.

Κανείς δεν είδε και δεν ενημέρωσε την υπηρεσία σου για ένα σημείο που το χρησιμοποιούν δεκάδες κάτοικοι  και μαθητές του χωριού καθημερινά;

Δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε. Όπως και να έχει, ο τρόπος που λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας δείχνει για άλλη μια φορά αδιαφορία. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει, να πάει σπίτι του. Έτσι απλά.

Κλείνοντας θα θέλαμε να δείτε για άλλη μια φορά τις φωτογραφίες. Αυτές οι εικόνες είναι ο καθρέφτης της δημοτικής αρχής, ένα αδιάφορο για τον συμπολίτη μας πρόσωπο.

Δείτε την κατάσταση της μοναδικής στάσης του λεωφορείου στο χωριό

Η πρόσοψη της στάσης του λεωφορείου

 

Ο εσωτερικός χώρος της στάσης του λεωφορείου, όπου καθημερινά περιμένουν μικροί μαθητές το λεωφορείο

Ο πίσω χώρος της στάσης του λεωφορείου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.