Η φτώχεια στην Ελλάδα της ΝΔ

  0
  12

  Δημήτρης Ζησιμόπουλος

  Ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουνίου 2019 εμπιστεύτηκε και πάλι την ΝΔ, το που τα προηγούμενα χρόνια τον είχε οδηγήσει στην πτώχευση και τα μνημόνια. Η ΝΔ υποστήριξε σε όλη της την προεκλογική εκστρατεία ότι έχει ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο προεκλογικό πρόγραμμα.
  Κυρίωςπροβλήθηκαν οι φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, αλλά και για ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς, όπως και η δέσμευση για διευκόλυνση των μεγάλων επενδύσεων, ξεκινώντας από το παράδειγμα της επένδυσης στο Ελληνικό.

  Σήμερα 18 μήνες με διακυβέρνηση της, η μεγάλη συντριβή της εντοπίζεται στο πεδίο της Οικονομίας. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στη χώρα μας τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα υπέστησαν από τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των κρατών της ΕΕ για το 2020. Το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε στο ασύλληπτο επίπεδο πάνω από 200% του ΑΕΠ. Είναι φανερό, ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί για δεύτερη φορά την χώρα σε μνημόνια. Τα δεδομένα λένε ότι η Ελλάδα κατέγραψε τη βαθύτερη ύφεση στην Ευρώπη κατά το 3ο τρίμηνο του 2020, 11,7% όταν ο ΜΟ ήταν 4,3%. Το 2020 η χώρα θα έχει μία από τις βαθύτερες υφέσεις στην Ευρώπη, 10,5% προβλέπει ο πρoυπολογισμός.

  Κοντά στο όριο της φτώχειας ζούν επτά στους δέκα Ελληνες ( 68,3%) σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ τα οποία αξιοποιεί και παραθέτει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων. Το εισόδημα του 12,9% βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το 55,4% είναι οικονομικά ευάλωτο, αφού οι αποταμιεύσεις που διαθέτει, δεν μπορούν να το συντηρήσουν για περισσότερους από τρείς μήνες. Το αντίστοιχο ποσοστό στον ΟΟΣΑ ανέρχεται στο 50,4% εκ του οποίου το 11,5% ζεί στη φτώχεια και το 38,9% θεωρείται οικονομικά ευάλωτο. Με βάση τα στοιχεία της Ερευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2019 της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθυσμός που το 2019 βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας η κοινωνικό αποκλεισμό ανερχόταν στο 30% (3.161.900 άτομα). Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 698.454 σε σύνολο 4.123.242 νοικοκυριών και τα μέλη τους σε 1.881.600 στο σύνολο των 10.534.857 ατόμων του πληθυσμού της χώρας.
  Ποιοί θα μας σώσουν από αυτήν ρώτησα τον Νεοδημοκράτη φίλο μου. Αυτοί που μας έκοψαν τις συντάξεις, που μας μείωσαν τους μισθούς, που μας πτώχευσαν μέσω του psi, που έβαλαν λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, που εκτίναξαν την ανεργία, που κατάσχουν τους λογαριασμούς μας, που βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια και την περιουσία μας, που νομοθετούν τον εργασιακό μεσαίωνα, που έτρεξαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να εμβολιαστούν κατά παράβαση κάθε προτεραιότητας , παίρνοντας την σειρά υγειονομικών? Αυτοί με τις φωτογραφικές αλλαγές νόμων με σκοπό την πρόσληψη των εκλεκτών τους, τις αμέτρητες απευθείας αναθέσεις, τις ατελείωτες κοινοβουλευτικές ντροπιαστικές διαδικασίες εξπρές, την καρικατούρα του επιτελικού Κράτους, τις προσλήψεις των μετακλητών που έσπασαν κάθε ρεκόρ, τις χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις κατά παράβαση του ΑΣΕΠ, τη λίστα Πέτσα, το σκόλι ελικίκου,?

  Μου ανταπάντησε «τους ψήφισε ο κόσμος και τα κάνουν». Του ανταπάντησα «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό. Λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»( Αβραάμ Λίνκολν).
  Καλή χρονιά.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.