Η εκπαραθύρωση της κ. Θάνου. Με φωτογραφική διάταξη της ΝΔ

0
7

Ο διορισμός της κας Θάνου πρ. Προέδρου του Αρείου Πάγου και άμισθης Συμβούλου του Πρωθυπουργού Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ

στην ανεξάρτητη Αρχή Επιτροπής Ανταγωνισμού από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει με πολιτική προτίμηση και κριτήρια.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με τροπολογία με αναδρομική ισχύ που αντιβαίνει στην υπ. αριθμ. 1/2019 Οδηγία της Ε.Ε. στο Πολυνομοσχέδιο στην πρώτη της νομοθετική παρέμβαση και πρωτοβουλία να την να την αποπέμψει ουσιαστικά να την εκπαραθυρώσει εκδικητικά.

Η κ. Θάνου πρώην συνεργάτισα του κ. Τσίπρα έχει πλέον νομικό κώλυμα καθώς έχει αν και ανώτατη δικαστική λειτουργός θητεύσει σε πολιτική θέση και οφείλει να αποχωρήσει. Καθώς δεν πληρεί πλέον τα κριτήρια του νόμου.

Ο πολίτης αυτό που διαπιστώνει με τα τεκταινόμενα είναι ότι τόσο με τον διορισμό της όσο και με την αντίδραση και μεθόδευση της ΝΔ για την απομάκρυνση της ότι τα κόμματα παρεμβαίνουν ανεπίτρεπτα ενάντια στο Σύνταγμα για πολιτικές σκοπιμότητες στην ανεξαρτησία τέτοιων αρχών που επιτελούν σημαντικό έργο.

Αυτή η αντίληψη και πρακτική να τοποθετούνται ημέτεροι σε τέτοιες σημαντικές θέσεις πρέπει να καταργηθεί.
Σε καμία χώρα της Ε.Ε. πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν επιλέγεται από την Κυβέρνηση με πολιτικά κριτήρια παρά μόνον με αξιοκρατία με συγκεκριμένη θητεία και περιορισμούς ή προϋποθέσεις που δεν αλλάζουν τρεις και λίγο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.