Η άλλη όψη

0
6332

Φίλος δημοσιογράφος από το Αγρίνιο επισκέφτηκε την Κάρλα και τα χωριά της πριν λίγο διάστημα, για πρώτη φορά. Αν και χειμώνας, ζήτησε να δει την λίμνη και άλλα διάσημα σημεία και αξιοθέατα της περιοχής, με τα οποία ενθουσιάστηκε. Αναμενόμενο.

Εκεί που τα ‘χασε ήταν όταν δοκίμασε σε φιλικό σπίτι καρλιώτικο ζεστό ψωμί, βουτηγμένο σε λάδι, με «ντόπιο» τυρί που τα συνόδεψε με μερικά ποτήρια ντόπιο κρασί, στυλώθηκε με μια γερή μερίδα παϊδάκια, και απόλαυσε με 2 κομμάτια μπακλαβά που βρέθηκαν στο σπίτι.

Του γνωρίσαμε και τα ορεινά χωριά της περιοχής, Κανάλια, Κερασιά, Κεραμίδι είδε εκκλησίες και μισογκρεμισμένα κτίσματα, το καμένο σχολείο στην Κερασιά, τον Στρατιώτη,  τριγύρισε στο δάσος της Κερασιάς, είδε την άγρια ομορφιά, παρακολούθησε και κάποιους χορούς από 2 συλλόγους που πετύχαμε στην πρόβα τους και άκουσε ζωντανά ένα μπουζουκάκι να παίζει το χατζημισιώτικο το σόλο. Του άρεσαν όλα.

Ήταν τότε που ξαφνιασμένος και απορημένος μας ρώτησε: «Γιατί αυτή την Κάρλα  δεν την ξέρει κανείς;

Γιατί ο κόσμος ξέρει μόνο ως αποξηραμένη την λίμνη κι όχι αυτή που γνώρισα μέσα σε τέσσερις μέρες»;

Μπορεί να του δώσει κάποιος αιρετός ή υποψήφιος μια απάντηση;

 

Φιλικά

Καρλιώτης

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.