Γ. Παπαδάμ: Καλώ όλους σε συμπόρευση

«Ανανέωση και Συνεργασία για το δήμο μας» η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Ρήγα Φεραίου

0
1349

Στα «αποκαλυπτήρια» του ονόματος και των στόχων που θέτει με ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου προχώρησε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ.

Η παράταξη της οποίας θα ηγηθεί ο κ. Παπαδάμ, πρώτος σε σταυρούς στον δήμο στις προηγούμενες εκλογές, ονομάζεται «Ανανέωση και Συνεργασία για το δήμο μας» και διεκδικεί τον δήμο, αποσκοπώντας στη συγκρότηση μίας πλατιάς και διευρυμένης αυτοδιοικητικής συμμαχίας, που θα ανατρέψει τα κακώς κείμενα στον δήμο και θα εγγυηθεί μία σταθερή αναπτυξιακή πορεία, μακριά από αγκυλώσεις και νοοτροπίες που δεν συνάδουν με τον ρόλο που πρέπει να επιτελεί η αυτοδιοίκηση σε κάθε τοπική κοινωνία, όπως τονίζεται.

Απώτερος στόχος της είναι «η αξιοκρατία, να μην ανακυκλώνονται πρόσωπα και πρακτικές και να διοικείται ο δήμος καθαρά και υπεύθυνα και όχι παρασκηνιακά και υστερόβουλα».

«Πιστεύω βαθύτατα σε μια νέα δημοτική παράταξη που θα επιδεικνύει σεβασμό και όχι αλαζονεία απέναντι στους πολίτες, θα ενθαρρύνει το διάλογο, θα κατακρίνει τη σπατάλη των χρημάτων του δήμου και θα πλαισιώνει με νομιμότητα τις όποιες επιλογές της», διαβεβαιώνει ο κ. Παπαδάμ και απευθύνει προσωπικό κάλεσμα «σ’ όλους τους συμπολίτες μου να δημιουργήσουμε μαζί κάτι καινούργιο, να στηρίξουν το συνδυασμό “Ανανέωση και Συνεργασία για το δήμο μας” και να συμπορευτούν μαζί μας, ώστε να μας δώσουν τη δύναμη να αλλάξουμε το δήμο και να πλαισιώσουμε με ειλικρινές ενδιαφέρον τον τόπο μας».

Δημοτική παράταξη πλατιάς συμμαχίας…

Στη μακροσκελή διακήρυξη ανακοίνωσης της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης ο Γιώργος Παπαδάμ υπογραμμίζει ότι η «Ανανέωση και Συνεργασία για το δήμο μας»είναι μακριά από αγκυλώσεις του παρελθόντος και στηρίζεται σε ικανούς, ευυπόληπτους και έντιμους συμπολίτες που θα αγωνιστούν όλοι για το καλό του δήμου.

«Διαπιστώνοντας, κατόπιν συζητήσεων με συνδημότες μου, ότι η καθημερινότητά μας υφίσταται συνεχώς ποιοτικές υποβαθμίσεις, παρόλη την εμπιστοσύνη που δείξαμε όλοι – μεταξύ αυτών κι εγώ- στη σημερινή δημοτική αρχή, θεωρώ επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας ομάδας που θα εκφράζει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των πολιτών του δήμου.

Η νέα αυτή ομάδα θα υπερβαίνει διαφορετικές αντιλήψεις, ασυμφωνίες του παρελθόντος και κομματικές διαχωριστικές γραμμές. Η νέα αυτή ομάδα θα ενώνει ανθρώπους με γνώμονα την ανανέωση και τη συνεργασία και θα επιχειρήσει να αναδιατυπώσει το αφήγημα της περιοχής μας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο όραμα για το δήμο Ρήγα Φεραίου», επισημαίνει.

 

Διαφάνεια, λογοδοσία, ανάπτυξη και όραμα

«Οραμά μας, συνεχίζει ο κ. Παπαδάμ, είναι να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο δήμο, που θα βρίσκεται δίπλα σε πολίτες κάθε ηλικίας, υπερασπίζοντας την οικονομική, εκπαιδευτική, ψηφιακή, αθλητική, πολιτιστική, τουριστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του τόπου. Θα βρίσκεται δίπλα σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά με καθημερινή και άμεση επικοινωνία, με λογοδοσία και δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων.

Οραματιζόμαστε μια νέα δημοτική αρχή που θα πράττει και δε θα διαπραγματεύεται τα αυτονόητα και τα ουσιαστικά. Μια αρχή που το όραμά της θα στηρίζεται στη δημιουργία ενός διαφανούς δήμου Ρήγα Φεραίου στον οποίο θα κυριαρχεί η εντιμότητα και η καθαρότητα και κάθε πολίτης θα μπορεί να γνωρίζει, να ρωτά, να μαθαίνει, να αμφισβητεί, να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει».

Οι προγραμματικές δεσμεύσεις

Συνεχίζοντας ο κ. Παπαδάμ αναφέρεται στις προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξής του. Τα προτάγματα που θέτει η «Ανανέωση και Συνεργασία για το δήμο μας» περιλαμβάνουν δεσμεύσεις για ενίσχυση των σχολικών υποδομών και εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών παροχών, σύγχρονους μηχανισμούς φροντίδας των ηλικιωμένων με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, υποστηρικτικά περιβάλλοντα και δομές για άτομα με ειδικές ανάγκες, ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας και μοναχικά άτομα.

Επίσης, δράσεις για ενίσχυση της αγοράς, τόνωση του τουριστικού χαρακτήρα του δήμου, πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης του πολιτιστικού αποθέματος με επίκεντρο τη μεγάλη κληρονομιά του έργου του Ρήγα Φεραίου κ.α.

«Οραματιζόμαστε έναν δήμο που δε συμβιβάζεται με οικονομικές υποβαθμίσεις και δεν ενθαρρύνει οικονομικές επιβαρύνσεις του δήμου, αλλά στηρίζει σύγχρονες μεθόδους οικονομικής διαχείρισης και επικροτεί τη χρήση καινοτόμων μεθόδων χρηματοδότησης, στοχεύει στην προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες του δήμου μας μέσα από την ενεργοποίηση των συνεδριάσεων των κοινοτικών συμβουλίων που είναι αδρανείς και επιτάσσει τη συμμετοχή όλων των στελεχών στη διοίκηση του δήμου, την ύπαρξη διακριτών ρόλων των στελεχών και την απομάκρυνση από ένα αυστηρό δημαρχοκεντρικό σύστημα, ενισχύοντας έτσι τη δημοκρατική λειτουργία του δήμου», συνεχίζει η διακήρυξη.

Σταχυολογώντας τι συμβολίζει ο συνδυασμός του ο υποψήφιος δήμαρχος υπογραμμίζει: «Εχοντας ως γνώμονα τα παραπάνω, αποφασίσαμε ο συνδυασμός μας να έχει το όνομα «Ανανέωση και Συνεργασία για το δήμο μας». Ανανέωση γιατί θέλουμε νέους ανθρώπους, ικανούς, ακέραιους και άφθαρτους, με νέα οράματα, με καινούργιες ιδέες, σύγχρονες προτάσεις και με διάθεση να προσφέρουν στην περιοχή μας και να αναπτύξουν το δήμο μας. Συνεργασία γιατί θέλουμε ταυτόχρονα και όλους εκείνους τους έντιμους, υπεύθυνους και αποτελεσματικούς που υπήρχαν ήδη στο πολιτικό σκηνικό, όλους εκείνους που θέλουν, διατίθενται και μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις, να ενισχύσουν και να βοηθήσουν το δήμο στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Το έμβλημα που θα συνοδεύει από σήμερα την ομάδα μας είναι το χαρακτηριστικό σήμα της ανανέωσης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις δεσμεύσεις μας για μια σύγχρονη αντιμετώπιση και διαχείριση του δήμου μας. Το σήμα της ανανέωσης ενσωματώνει φυσικά και την έννοια της συνεργασίας διαμέσου του γραφικού της χειραψίας και ολοκληρώνεται με την κυκλική πλαισίωσή του από το όνομα του συνδυασμού μας. Ενός συνδυασμού που θα στηρίζεται στη σεμνότητα, τη σοβαρότητα και τη στιβαρότητα των στελεχών».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.