Επτά νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές στον δήμο Ρήγα Φεραίου

0
53

Στην κατασκευή και τοποθέτηση επτά νέων πιστοποιημένων παιδικών χαρών προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στις Τοπικές Κοινότητες Βελεστίνου, Αερινού, Καναλίων, Κερασιάς, Αγίου Γεωργίου, Μ. Περιβολακίου και Κεραμιδίου.

Συγκεκριμένα, σε χώρους όπου ήδη λειτουργούσαν παιδικές χαρές, καθώς και σε νέες θέσεις των ανωτέρω τοπικών διαμερισμάτων, μετά την απομάκρυνση, τυχόν, υφιστάμενων που δεν είναι πλέον ασφαλείς και κατάλληλες προς χρήση, θα τοποθετηθεί κατάλληλος εξοπλισμός, όπως όργανα, δάπεδα ασφαλείας και φωτιστικά.

Στόχος είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής για τους μικρούς επισκέπτες. Οι χώροι αυτοί θα παρέχουν ικανοποιητικά επίπεδα ασφάλειας και η συντήρησή τους θα γίνεται κατά τον τρόπο που προδιαγράφεται στα διεθνή πρότυπα.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου με συνέπεια και υπευθυνότητα προς αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος και ατυχήματος με την παράδοση των παιδικών χαρών έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες για την ύπαρξη πιστοποιητικού προδιαγραφών.

Έχουν συνταχθεί τα απαιτούμενα σχέδια για την ακριβή τοποθέτηση των παιχνιδιών και οργάνων, τις διαστάσεις τους, τις αποστάσεις που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ τους, τον διατιθέμενο ελεύθερο χώρο γύρω από κάθε παιχνίδι, προκειμένου να αποφεύγεται η διασταυρούμενη πορεία των παιδιών.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά : «Οι νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα πληρούν σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας. Στόχος μας είναι να αποτελέσουν χώρους αναψυχής και πλήρους ασφάλειας για μικρούς και μεγάλους. Θέλουμε κάθε τοπικό διαμέρισμα του δήμου μας να διαθέτει τη δική του πιστοποιημένη παιδική χαρά πλαισιωμένη με το κατάλληλο λειτουργικό περιβάλλον για την ανάπτυξη αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων».

*  Δελτίο τύπου δήμου Ρήγα Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.