Επίσκεψη της Μ. Χρυσοβελώνη στο νησί της Σκοπέλου

0
1

Επίσκεψη στο νησί της Σκοπέλου πραγματοποίησε η πρώην υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Κατά την επίσκεψή της συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Σταμάτη Περίσση , με κατοίκους αλλά και με αγαπητούς φίλους. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά την κ. Χρυσοβελώνη για τα θέματα του Δήμου με προεξέχοντα τις ελλείψεις στο προσωπικό τόσο του Δήμου όσο και των διαφόρων υπηρεσιών του νησιού και την ανάγκη χρηματοδότησης σημαντικών έργων για την περιοχή. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου όπως το Ληξιαρχείο , το Δημοτολόγιο, τη Δ.Ε.Υ.Α. , το Κέντρο Κοινότητας κ.α.

Κατά την παραμονή της στο νησί μετέβη στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ότι δυστυχώς η κατάσταση είναι δραματική. Βασικό πρόβλημα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί η υποστελέχωση της υπηρεσίας.

 

Παράλληλα, η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, όπου συνεχάρη τους πυροσβέστες και τους αξιωματικούς για την πολύ καλή αντιπυρική πρόληψη και δράση που οργανώνουν κάθε φορά στο νησί. Βασικά προβλήματα παραμένουν το κτηριακό, η υποστελέχωση της υπηρεσίας, ο εκσυγχρονισμός των οχημάτων που πλέον είναι 50ετίας, η έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας λόγω υποστελέχωσης του Δασαρχείου. Οι εργαζόμενοι επίσης τόνισαν την ανάγκη να ομογενοποιηθεί το προσωπικό καθώς υπάρχουν πολλών ταχυτήτων εργαζόμενοι δηλ. μόνιμοι, 5ετούς,  εποχικοί  με διαφορετικούς μισθούς και ασφάλιση, γεγονός που δημιουργεί δυσλειτουργίες.

Ένας ακόμη σταθμός της επίσκεψής της ήταν το Λιμεναρχείο, όπου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη αλλά και τους λιμενικούς υπαλλήλους όπου και εκεί τονίστηκε το σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης προσωπικού.

Στο Αστυνομικό Τμήμα η κ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε με τον Διοικητή αλλά και τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Μετά από συζήτηση της μεταβιβάστηκε πως το ΑΤ Σκοπέλου χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό, καθώς υπάρχουν λίγοι μόνιμοι αστυνομικοί και υπάρχει μεγάλος φόρτος διοικητικής εργασίας.

Στο ΚΕΠ η συζήτηση εστιάστηκε στο γεγονός ότι η υπηρεσία είναι σημείο αναφοράς για τους πολίτες και εξυπηρετεί όλες τις κοινωνικές ομάδες της Σκοπέλου, ενώ όλο και περισσότερες αρμοδιότητες μεταφέρονται χωρίς εκπαίδευση των υπαλλήλων και απροειδοποίητα στις υπηρεσίες, παρότι αυτές είναι υποστελεχωμένες.

Η επίσκεψη στην υπηρεσία του ΕΦΚΑ ανέδειξε τα προβλήματα της υποστελέχωσης του προσωπικού, της έλλειψης επιπλέον κατάρτισης των υπαλλήλων αλλά και το θέμα της υπολειτουργίας των υπολογιστών οι οποίοι, λόγω παλαιότητας, δεν μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα, αιτήματα ασφαλισμένων πολιτών να έχουν μεγάλη καθυστέρηση για να διεκπεραιωθούν.

Η κ. Χρυσοβελώνη ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη φιλοξενία και τις εποικοδομητικές συζητήσεις που είχε μαζί τους και επισήμανε ότι τα νησιά των Σποράδων  αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και πρέπει να ληφθεί μέριμνα από την Πολιτεία να υποστηριχτούν τόσο οικονομικά όσο και από έμψυχο προσωπικό στις κατά τόπους υπηρεσίες.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.