Επίδομα Παιδιού Α21: Βγήκε η εκκαθάριση για τους δικαιούχους -Ποιοι δεν παίρνουν πέμπτη δόση

  0
  94

  Ανατροπές έχουμε με την καταβολή της 5ης δόσης του Επιδόματος Παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 29/11, το απόγευμα στα ΑΤΜ (30/11 τυπικά ως «τελευταία ημέρα του μήνα» για όλους τους δικαιούχους)

  Τις προηγούμενες ημέρες έγινε η εκκαθάριση από τον Οργανισμό και πολλοί έσπευσαν να τσεκάρουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να δουν το ποσό που θα πάρουν, καθώς μετά την κατάθεση της νέας φορολογικής δήλωσης, υπάρχουν αλλαγές σε κλίμακες και ποσά.

  Το “τσεκάρισμα” όμως για κάποιους έκρυβε και εκπλήξεις!

  Παρατήρησαν ότι στην αίτησή τους δεν υπάρχει ποσό καταβολής, που σημαίνει ότι δεν θα λάβουν χρήματα αυτό το 2μηνο για τους παραπάνω λόγους (αλλαγή κλίμακας) ή έχουν αχρεωστήτως καταβληθείσες οφειλές από χρήματα που έλαβαν εντός τους έτους από το Επίδομα και με βάση τα στοιχεία από τη νέα φορολογική τους δήλωση δεν τα δικαιούνταν. Επίσης πολλοί δικαιούχοι παρατήρησαν αλλαγές σε ποσά και μειώσεις για τους ίδιους λόγους. Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε απορίες και διαφωνίες σχετικά όσα γράφουν οι αιτήσεις σας περί καταβολής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ΟΠΕΚΑ.

  Σημείωση:

  α) Για να μπορέσετε να τσεκάρετε τις αιτήσεις σας μπαίνετε στη σχετική πλατφόρμα με τους κωδικούς taxis εκείνου που έκανε την αίτηση.

  β) Το Επίδομα Παιδιού-Α21 δεν κατάσχεται για οποιαδήποτε οφειλή ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη.

  Διαβάστε σχετικά:

  ΟΠΕΚΑ -επίδομα παιδιού: Πότε αναστέλλεται, διακόπτεται -Οι οκτώ περιπτώσεις

  Επίδομα παιδιού-Α21: Προσοχή στις «συνεχόμενες» πληρωμές των επόμενων μηνών (ημερομηνίες)

  Επίδομα παιδιού: Πώς μπορείτε να γίνετε δικαιούχος -Όλα τα βήματα (ΦΕΚ)

  ΟΠΕΚΑ: Απλοποιεί τη διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.