Ενημέρωση για τον παγετό στον Δήμο Ρήγα Φεραίου είχε ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ στο Δήμο από τον Αντιδήμαρχο Παρσά Ευάγγελο

0
9

pagetos-stin-karlaΟ Αντιδήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου Παρσάς Ευάγγελος αρμόδιος και για τα αγροτικά θέματα ενημέρωσε τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ καθώς και την γεωπόνο του Δήμου, έπειτα από παρεμβάσεις κατοίκων που δέχθηκε, για τον παγετό που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κάρλας την Πέμπτη 19 Μαρτίου, και ιδιαίτερα στα Κανάλια, την Κερασιά, Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο. Αυτή την χρονική περίοδο τα κτήματα αμυγδαλιών είναι σε πλήρη ανθοφορία και ο παγετός αποτελεί κακό σύμβουλο στη φετινή παραγωγή των γεωργών.

Ο Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Έπειτα από συζήτηση που είχα με κατοίκους των παρακάρλιων χωριών ενημέρωσα τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ κ. Κατσαγεωργίου Στέλιο καθώς και την γεωπόνο του Δήμους μας κ. Μπομπότη Ζωή, για παγετό που σημειώθηκε στην περιοχή της Κάρλας και ιδιαίτερα στα χωριά Κανάλια, Κερασιά, Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο, διότι αποτελεί κίνδυνο για την φετινή παραγωγή. Την περίοδο που ανθίζουν τα δέντρα ο παγετός είναι η αιτία για την καρπόπτωση. Αξίζει να σημειωθεί πως τους προηγούμενους δύο χρόνους η παραγωγή αμυγδάλων ήταν πολύ μειωμένη λόγω παγετού, χωρίς να υπάρξει αποζημίωση για τους γεωργούς. Οι καλλιεργητές της παρακάρλιας περιοχής είναι λογικό να φοβούνται και για την φετινή χρονιά καθώς βλέπουν πως τα εισοδήματα τους μειώνονται σημαντικά.

Θέλω να αναφέρω και την συμπαράσταση του Δημάρχου κ. Νασίκα Δημήτρη στους αγρότες της περιοχής μας, και να διαβεβαιώσουμε πως ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα προβεί σε ότι είναι απαραίτητο σε περίπτωση που υπάρξει καρπόπτωση λόγω παγετού.»

Παρσάς Ευάγγελος
Αντιδήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.