Ελεύθερο ίντερνετ στο Μικρό Περιβολάκι

0
3


Τη δυνατότητα να συνδέονται δωρεάν στο διαδίκτυο θα έχουν σε λίγες μέρες οι κάτοικοι στο Μικρό Περιβολάκι μέσω ενεργειών που ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου με την τοποθέτηση ασύρματου δικτύου.

Με τη δράση αυτή ικανοποιείται ένα αίτημα των κατοίκων στο Μικρό Περιβολάκι, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο λόγω έλλειψης υποδομών. Πλέον όχι μόνο θα συνδέονται με το διαδίκτυο, αλλά αυτό θα γίνεται και δωρεάν.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε: «Ήταν αίτημα των κατοίκων να υπάρχει αυτή η υπηρεσία. Το ίντερνετ αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Επομένως είναι σημαντικό που οι δημότες αυτού διαμερίσματος θα μπορέσουν σε λίγες ημέρες να έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο και να το χρησιμοποιούν. Ζούμε στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας και ενημέρωσης και αυτό το αγαθό θα πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι οι δημότες».

Στο μεταξύ στην προώθηση των διαδικασιών για την αναβάθμιση του Τμήματος Ένταξης το οποίο έχει εγκριθεί για το δημοτικό σχολείο Ριζομύλου, βρίσκεται η Δημοτική Αρχή.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου έχει εγκριθεί πίστωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ύψους πάνω από 20.000 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού με στόχο τη λειτουργία του τμήματος. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Στόχος του Τμήματος Ένταξης θα είναι η εξυπηρέτηση μαθητών που χρειάζονται ενίσχυση στη μαθησιακή διαδικασία.
«Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μέσω του ΕΣΠΑ μια σημαντική πίστωση για να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό του Τμήματος Ένταξης με την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, ειδικού παιδαγωγικού υλικού και άλλων εργαλείων που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές οι οποίες τίθενται από τη διεύθυνση ειδικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας» τόνισε η κ. Λαΐτσου.

Επίσης, ολοκληρώθηκε από την τεχνική υπηρεσία ο καθαρισμός των ρεμάτων σε Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο και Μικρό Περιβολάκι, ενώ επόμενη περιοχή είναι η Κοκκίνα.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι εργασίες στην αγροτική οδοποιία από τα δύο γκρέιντερ που διαθέτει ο Δήμος.

Από το Δήμο έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για το σημερινό εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Βελεστίνο και το Στεφανοβίκειο με την παρέλαση των μαθητών.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.