Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2019

0
4

Με 14 θετικές ψήφους εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2019, ύψους 18.644.547,94 ευρώ, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2019.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι ο μεγαλύτερος από της συστάσεως του Καλλικρατικού Δήμου Ρήγα Φεραίου και αυτό εκτιμήθηκε και από τους δύο δημοτικούς συμβούλους Τρ. Γκογκινούδη και Ι. Σκρίμπα που τον υπερψήφισαν, συμμεριζόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης, αφού σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού υπήρχε κίνδυνος να απενταχθούν έργα ωφέλιμα για τον τόπο.

Από την  αντιπολίτευση,  που μονίμως επιδίδεται σε μια στείρα και ανούσια κριτική χωρίς προτάσεις και θέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου, αρνητικά ψήφισαν οι 10 δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ και δύο ανεξάρτητοι σύμβουλοι.

Να σημειωθεί ότι ήταν η τρίτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, αφού οι δύο προηγούμενες σημαδεύτηκαν από μια αντιπολίτευση που διατηρούσε αρνητική στάση, χωρίς προτάσεις και θέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2019 είναι ισοσκελισμένος και σε  αυτόν εγγράφονται όλες οι δαπάνες και τα έσοδα του Δήμου .

Ειδικότερα στο σκέλος των δαπανών εμφανίζονται υποχρεωτικά όλες οι αναγκαίες για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου πιστώσεις, στο δε σκέλος των εσόδων, όλες οι εκτιμώμενες εισροές πόρων, (που πρόκειται να εισπραχθούν) στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αποδόσεις από τους Κεντρικούς  Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και οι επιχορηγήσεις της Κεντρικής Διοίκησης που αποδίδονται για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που έχουν εκχωρηθεί σε αυτή. Ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2019 περιλαμβάνει και τις πιστώσεις για την μισθοδοσία του προσωπικού του Δήμου.

Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι ρεαλιστικός και αναπτυξιακός και θα δώσει μια άλλη αναπτυξιακή τροχιά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τα σημαντικά έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019, αλλά  και όσα θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Μετά την θετική εξέλιξη ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας ευχαριστεί τους δύο δημοτικούς συμβούλους Τρ. Γκογκινούδη και Ι. Σκρίμπα, που ψήφισαν θετικά τον προϋπολογισμό και εκτιμά τη θετική τους στάση για το κοινό συμφέρον.

Για τον προϋπολογισμό ο κ. Νασίκας δήλωσε σχετικά :«Είναι ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος. Αποδείξαμε ότι με λίγα μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αποδείξαμε ότι σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ του σκληρά εργαζόμενου και ακόμη σκληρότερα φορολογούμενου δημότη και ότι ξέρουμε να συνεργαζόμαστε και να φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα, που είναι η ωφέλεια προς τον δημότη. Γι’ αυτό και οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και  εφαρμόσιμες.»

Τέλος, εκφράστηκε θετικά  για την οικονομική υπηρεσία του Δήμου λέγοντας πως γίνεται φιλότιμη και τεράστια προσπάθεια ώστε να μην αμφισβητούνται ή να μηδενίζονται τα στοιχεία και χαρακτήρισε απαράδεκτο κάποιοι της αντιπολίτευσης να τα αμφισβητούν, θέλοντας μόνο να βάζουν εμπόδια στην  ανάπτυξη του Δήμου.

Δελτίο τύπου του δήμου Ρήγα Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθρο«Στον αέρα» η συμμετοχή του Θ. Λιούπη στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Επόμενο άρθροΕτήσιος χορός του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.