Δήμος Βόλου: Δωρεάν ρεύμα σε 2.000 οικογένειες με χαμηλό εισόδημα – «Ξεπαγώνουν» οι ενεργειακές κοινότητες

0
1

Ο Δήμος Βόλου θα καλύψει πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες των κτιρίων του – Μεταφορά των πάρκων από τις Αλυκές στη Ν. Αγχίαλο λόγω ακαταλληλότητας των αρχικών εκτάσεων

«Ξεπαγώνουν» οι ενεργειακές κοινότητες του Δήμου Βόλου, μέσω των οποίων θα καλυφθούν πλήρως οι ενεργειακές ανάγκες των δημοτικών κτιρίων και επιπλέον 2.000 νοικοκυριών της πόλης, με χαμηλό εισόδημα.

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, κλήθηκε να αλλάξει χωροθέτηση των τριών ενεργειακών πάρκων που πρόκειται να δημιουργηθούν και μέσω των οποίων ο δήμος θα παράγει το δικό του ρεύμα για την κάλυψη των αναγκών του αλλά και αναγκών ασθενών οικονομικά δημοτών.

«Δόθηκε ένας αγώνας πολλών ετών. Η δημοτική αρχή Βόλου ήταν η πρώτη που ξεκίνησε την προσπάθεια για να μπορεί να παράγει δικό της ρεύμα μέσω του οποίου θα ηλεκτροδοτούνται τα δημοτικά κτίρια και για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες για τουλάχιστον 2.000 νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ενέργεια», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος καλώντας τις ομάδες της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τις αποφάσεις.

Αρχικώς, ο προγραμματισμός προέβλεπε τη δημιουργία τριών ενεργειακών κοινοτήτων, στις Αλυκές, όπου θα γινόταν εγκατάσταση 18 φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 7,9MW. Ωστόσο η παραχώρηση της δημοτικής έκτασης για διάστημα 30 ετών δεν προχώρησε καθώς κρίθηκε ακατάλληλη.

Βάσει του νέου σχεδιασμού, τα ενεργειακά πάρκα μεταφέρονται στη θέση «Λόγγος» της Δημοτικής Ενότητας Αγχιάλου, και σε εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλες για καλλιέργεια.

Σύμφωνα με τις τρεις διαφορετικές εισηγήσεις, οι ενεργειακές κοινότητες μεταφέρονται σε έκταση 101.425,63 τ.μ. για την εγκατάσταση οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 7,9MW, σε έκταση 97.739,39τ.μ. για την εγκατάσταση οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 7,9MW και σε έκταση 99.500τ.μ. για την εγκατάσταση οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 7,9MW.

Οι εκτάσεις θα παραχωρηθούν στις ενεργειακές κοινότητες χωρίς αντάλλαγμα για διάστημα 30 ετών, με στόχο την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και τη βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.