Δήμος Ρ. Φεραίου: Άμεση σύνδεση με φυσικό αέριο και αποχέτευση

0
17

Ανοιχτή επιστολή του δήμαρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα προς τους ιδιοκτήτες- επαγγελματίες

του κεντρικού πεζόδρομου πριν την έναρξη εργασιών του νέου έργου ανάπλασης του

Έχουμε, ήδη, κοινοποιήσει το έργο της ανάπλασης του κεντρικού πεζόδρομου Βελεστίνου, την χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Δημοπράτηση του, με σκοπό την ενεργοποίηση των ιδιοκτητών, που έχουν ιδιοκτησίες με πρόσωπο στον Κεντρικό Πεζόδρομο, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και εργασίες σύνδεσης με το Φυσικό Αέριο καθώς και με την Αποχέτευση.

Τώρα, πλέον, που σύντομα ξεκινά η ανάπλαση του, είναι επιτακτική η ανάγκη σύνδεσης των ιδιοκτησιών  που έχουν πρόσωπο στον Κεντρικό Πεζόδρομο και περικλείονται από τις οδούς Υπέρεια Κρήνη, Αγίου Κωνσταντίνου, Κων. Καραμανλή, Κωστή Παλαμά, Αρχ. Μακαρίου και Στρατηγού Ιατρίδη, εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους, διαφορετικά δεν θα δίνεται άδεια σύνδεσης με τα αντίστοιχα δίκτυα ειδικά μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του νέου έργου Ανάπλασης  του Κεντρικού Πεζόδρομου Βελεστίνου.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και  αφορά στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση και αναβάθμιση του κεντρικού πεζοδρόμου του οικισμού – έδρας του Δήμου Ρήγα Φεραίου,  που συγκεντρώνει όλες τις κεντρικές λειτουργίες – εμπόριο, υπηρεσίες, κτίρια διοίκησης, αναψυχή- ενώ στο μέσον σχεδόν του πεζοδρόμου υπάρχουν ευρήματα αρχαίου τείχους που σήμερα είναι καλυμμένα με πρόχειρη κατασκευή.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις σε  συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., στον κεντρικό  πεζόδρομο του Βελεστίνου  που αποτελεί βασικό άξονα του οικισμού με μήκος περί τα 200 μ. και πλάτος περί τα 17 μ.

Περιλαμβάνονται:

-1.Προεργασίες – αποξηλώσεις: Αποξήλωση φωτιστικών, πλακών πεζοδρόμου και αστικού εξοπλισμού (κάδοι, παγκάκια)
2.Εκσκαφές- χωματουργικά: εκσκαφές για τη διαμόρφωση των επιπέδων και θεμελίων για την όδευση των δικτύων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης και τη διαμόρφωση των παρτεριών.
3.Υποβάσεις Δαπεδοστρώσεων: Το υφιστάμενο έδαφος θα συμπυκνωθεί με μηχανικά μέσα, θα διαστρωθεί στρώση σκύρων 3Α μέσου πάχους 10εκ., στρώση άμμου λατομείου πάχους 5εκ., συμπίεση και συμπύκνωση με μηχανικά μέσα, πλάκα ελαφρά οπλισμένου σκυροδέματος με πλέγμα Τ131 πάχους 10 εκ. και επίστρωση με τελικό δάπεδο

  1. Δαπεδοστρώσεις με κυβόλιθους τσιμέντου διαστάσεων 10Χ10Χ6 εκ (όπως ορίζονται από τα σχέδια)
  2. Δαπεδοστρώσεις με ακανόνιστες πλάκες φυσικών λίθων (όπως ορίζονται από τα σχέδια)

6.Δαπεδοστρώσεις με συνδυασμό πλακιδίων μαρμάρου 20Χ20εκ. και 10Χ20εκ. (όπως ορίζονται από τα σχέδια)

7.Χαράξεις δαπεδοστρώσεων με συνδυασμό πλακών μαρμάρου και κυβολίθων (όπως ορίζονται από τα σχέδια)

8.Διαμόρφωση ξύλινου δαπέδου στην περιοχή της υφιστάμενης τάφρου αρχαιοτήτων(όπως ορίζονται από τα σχέδια)

  1. Επικάλυψη υφιστάμενης τάφρου αρχαιοτήτων με κρύσταλλα ειδικών προδιαγραφών.
    10. Τοποθέτηση φωτιστικών εξωτερικών χώρων

11.Κατασκευή ξύλινων καθιστικών με βάσεις από εμφανές οπλισμένο σκυρόδεμα διατομής Γ, εντός των οποίων τοποθετείται κηπευτικό χώμα και φυτεύσεις.
12.Τοποθέτηση κάδων κυλινδρικής μορφής (όπως ορίζονται από τα σχέδια)
13.Φυτεύσεις φυλλοβόλων και αειθαλών δέντρων σε αναλογία 2:1 με θετική επίδραση στο μικροκλίμα και τέλος

  1. Κατασκευή δικτύου άρδευσης για τη βλάστηση.
Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.