Δήμαρχος παραπέμπεται για κακούργημα: Εισέπραξε 3,9 εκατ. με πλαστά έγγραφα (βούλευμα)

  0
  33

  Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για απάτη και χρήση πλαστού εγγράφου παραπέμπει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με το υπ’ αριθμόν 1551/2021 βούλευμα του τον δήμαρχο Νεάπολης -Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και δύο συνεργάτες του.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Δανιηλίδης και οι συνεργάτες του με το 69σελιδο βούλευμα κατηγορούνται ότι κατά τά έτη 2011-2013 εισέπραξαν από 3.936.600 από κονδύλια του ΕΣΠΑ για την ίδρυση και λειτουργία τεσσάρων ΚΔΑΠ στο δήμο Νεάπολης -Συκεών χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα!!!

  Σύμφωνα με το βούλευμα ο δήμαρχος και οι δύο συνεργάτες του προκειμένου να λάβουν τα κονδύλια «χρησιμοποίησαν εν γνώση τους πλαστά πιστοποιητικά πυροπροστασίας καθώς και την υπ’ αριθμόν 131/2.6.2011 πλαστή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης -Συκεών»!!!!

  Για το λόγο αυτό κατηγορούνται για:

  • Απάτη από κοινού που στρέφεται άμεσα κατά νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με προκληθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.
  • Απάτη από κοινού σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων
  • Χρήση πλαστού εγγράφου από κοινού που στρέφεται άμεσα κατά του νομικού προσώπου του ελληνικού Δημοσίου με συνολικό όφελος και συνολική ζημία άνω των 120.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.