Δήλωση Βασίλη Νουλέζα για την σύλληψη Αρτέμη Σώρρα

0
7

Ο άρτι συλληφθείς Αρτέμης Σώρρας επικεφαλής και ιδρυτής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ αντιμετωπίζει αναμφισβήτητα βαρύ κατηγορητήριο!
Η φυγοδικία επιβαρύνει δικονομικά περαιτέρω την θέση του.
Αν και ο Αρτέμης Σώρρας δεν δραπέτευσε στην αλλοδαπή.
Πλην όμως ο κ. Ανακριτής Αθηνών πρέπει να αποφασίσει αντικειμενικά, νηφάλια και ανεπηρέαστα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Δεν αρκεί μόνον η βαρύτητα των κατηγορούμενων πράξεων για την στέρηση της ελευθερίας ενός ατόμου.
Να εξετάσει το ενδεχόμενο την δυνατότητα να να τον αφήσει ελεύθερο και στην συνέχεια να καταλήξει στην επιβολή περιοριστικών όρων για την εξασφάλιση της παρουσίας του κατηγορουμένου στο ακροατήριο πρίν κάνει χρήση τού ακραίου δικονομικού μέσου της προφυλάκισης.
Η προσωρινή κράτηση είναι βαρύ το επαχθέστερο μέτρο δικονομικού καταναγκασμού.

Η κύρια κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τον πολιτικό φορέα Ε.ΣΥ. και άλλα κακουργήματα θα αποδειχθούν μόνον στο ακροατήριο.
Μέχρι τότε ισχύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο αθωότητας.
Ένα κυρίαρχο ζήτημα είναι η νομιμότητα και ορθότητα του εκτελεσθέντος εντάλματος σύλληψης.

Διότι τα συστημικά media σπεύδουν μόνιμα να προεξοφλήσουν την έκβαση της υπόθεσης.
Πρέπει να συντρέχουν και άλλες σωρευτικά προυποθέσεις που θέτει ο Νόμος για την αποστέρηση της ελευθερίας και την έκδοση ειδικώς και εμπεριστατωμένως κατά άρθρα 93 Συντ & 193 ΚΠΔ αιτιολογημένου εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Βασίλης Νουλέζας
Δικηγόρος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.