Δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Επιστράτευσαν μέχρι και εγκυμονούσες γιατρούς

  0
  8

  Δεν έχουν τον Θεό τους! Επιτάσσουν γιατρούς για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ

  χωρίς όμως να κοιτάνε και να ελέγχουν. Καλούν γιατρούς να καλύψουν κενά ακόμα κι αν δεν ξέρουν την κατάστασή τους. Όπως αποκάλυψε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, κάλεσαν μέχρι και εγκύους!

  Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

  «Μετά τη χθεσινή δημοσίευση του ΦΕΚ για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών και την υπογραφή των πρώτων φύλλων και στην περιοχή μας ειδικοτήτων Παθολογίας, Πνευμονολογίας και Γενικής Ιατρικής για την αντιμετώπιση της covid19 παρά τις δικές μας αντιρρήσεις για το λόγο ότι όταν και όπου εφαρμόστηκε στο παρελθόν δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, καθόσον δεν ήταν στοχευμένη, γίνεται με μεγάλη προχειρότητα, επιστρατεύοντας ακόμα και εγκυμονούσες (όπως συνέβη σήμερα στο Σύλλογο μας) είναι ένα παρακινδυνευμένο εγχείρημα της πολιτείας, αποτελεί επίπονη διαδικασία για τους επιστρατευμένους γιατρούς με απορύθμιση της ζωής τους και της εργασίας τους και αφαιμάζει προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα που είναι απασχολημένο με την περίθαλψη τόσο χιλιάδων ολιγοσυμπτωματικών νοσηλευομένων στο σπίτι όσο και δεκάδων στις ιδιωτικές κλινικές.

  Πιστεύουμε ακράδαντα πως όλοι οι γιατροί στη χώρα, κρατικοί και ιδιώτες, υπηρετούμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να δίνουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας προς τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων, συστρατευμένοι στον ίδιο στόχο. Βασική μας αρχή επίσης αποτελεί η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση έκτακτων υγειονομικών προβλημάτων, καθόσον κανένας από μόνος του δεν μπορεί να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  Για μια ακόμα φορά η Πολιτεία και ιδιαίτερα οι Διοικήσεις ορισμένων ΥΠΕ δεν κατάφεραν, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, να προετοιμάσουν το Σύστημα Υγείας ώστε να προσφέρει πλήρεις και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς με covid -19 αλλά και σε ασθενείς με χειρουργικά ή άλλα παθολογικά προβλήματα που τρέχουν παράλληλα χωρίς κορωνοϊό, παρόλο που στην περιοχή μας το σύστημα ενισχύθηκε και αποσυμφορήθηκε από τον ιδιωτικό τομέα που αριθμεί 15 Ιδιωτικές Κλινικές και 2 μεγάλα Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους. 150 κλίνες covid, 65 κλίνες non covid και 8 κλίνες ΜΕΘ (δηλαδή ένα μεγάλο νοσοκομείο ολόκληρο) του ιδιωτικού τομέα στελεχωμένες με το αντίστοιχο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι στη διάθεσή της περίθαλψης μέτριας βαρύτητας περιστατικών στην Π.Ε.Λάρισας και συνεπικουρούν άριστα τις κρατικές δομές υγείας.

  Οδηγηθήκαμε εδώ από την μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη αλλά και τον ανεπαρκή σχεδιασμό, χωρίς να λαμβάνεται μέριμνα για τις έκτακτες ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν σε ένα νέο κύμα, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που προσλήφθηκε σε επικουρικές κυρίως θέσεις και όχι μόνιμες, εξανεμίστηκε από τις συνταξιοδοτήσεις και τις αναστολές λόγω μη εμβολιασμού, χώρια δε που σε ορισμένες δομές υπήρχαν παραιτήσεις. Επιπρόσθετα, ορισμένα νοσοκομεία πιέζονται περισσότερο από την μη αναλογική ανακατανομή του ιατρικού προσωπικού, παρά την πρόσφατη θεσμοθέτησή της από την Πολιτεία, ώστε να αμβλυνθούν οι ανισότητες μεταξύ των υγειονομικών δομών.

  Παρόλα αυτά μπροστά στα υγειονομικά αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν από τις προαναφερόμενες αιτίες και έχοντας πάντα υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, όπως άλλωστε το αποδεικνύουμε καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, κάνουμε ύστατη έκκληση την ώρα αυτή της μάχης όλοι οι συνάδελφοι μας των covid ειδικοτήτων να συνδράμουν εθελοντικά τους συναδέλφους μας στο ΕΣΥ, με σχέση εργασίας της επιλογή τους, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιστράτευση».

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.