«Δείξε εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ που είναι ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο»

0
0

Με αγρότες και κτηνοτρόφους του Βελεστίνου είχε την ευκαιρία να συζητήσει

εχθές το βράδυ κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Θοδωρή Γεωργαδάκη. Στην περιοδεία κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να ενισχύσουν το ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν θα τους απογοητεύσει. Γιατί κάθε ψήφο θα την καταθέσει στην ανάπτυξη και το δυνάμωμα των αγώνων καθώς η πείρα έχει δείξει ότι δεν υπάρχουν “σωτήρες” και «προστάτες».

Στη συζήτηση που είχε με τους αγρότες αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές σε μια σειρά προϊόντα. Τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις έβαλαν το λιθαράκι τους προς το ξεκλήρισμα τον μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων μέσω της ΚΑΠ και της ΕΕ που όλα τα αστικά κόμματα την έχουν ευαγγέλιο. Τόνισε, επίσης, ότι μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν τον μονόπλευρο προσανατολισμό στην εξαγωγή αγροτικών προϊόντων (εξωστρέφεια). Πρόκειται για μια πολιτική, που ωφελεί τους εμποροβιομήχανους, την ώρα που οι αθρόες εισαγωγές προσθέτουν νέες δυσκολίες στην ζωή γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων, ενώ υποβαθμίζουν και την ποιότητα βασικών ειδών διατροφής του λαού. Επισήμανε ότι τα κόμματα αυτά ψήφισαν το 3ο μνημόνιο με το οποίο κόπηκε η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο κίνησης. Απέναντι στο αίτημα για εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, προτάσσουν τον μονόδρομο της ΚΑΠ, που εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο για τα συμφέροντα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Έχουν, επίσης, δημιουργήσει έναν ΕΛΓΑ που σε χαρατσώνει και δύσκολα σε αποζημιώνει. Προώθησαν με τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ την απελευθέρωση του γάλακτος, την αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού κλπ.

Ο Θ. Γεωργαδάκης ανέφερε ακόμη ότι κάθε στρατηγική τους επιλογή καθορίζεται από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό από κοινού: Ψήφισαν το ταμείο Ανάκαμψης, το νέο υπέρ μνημόνιο που θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού. Προχώρησαν την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας και την πράσινη ανάπτυξη, που μετατρέπει την ενέργεια σε όλο και πιο απρόσιτο εμπόρευμα και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο που με τους πλειστηριασμούς βγάζει στο σφυρί την κυρία κατοικία, χωράφια και αποθήκες. Του κάλεσε να αξιοποιήσουν την πείρα τους: Όπου πήραν οι αγρότες την υπόθεση στα χέρια τους με την οργάνωση στους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, με την αγωνιστική διεκδίκηση στα μπλόκα του αγώνα και τις άλλες αγωνιστικές μορφές σε συμπαράσταση με τον υπόλοιπο λαό, όπου ξεπέρασαν τη λογική των λύσεων από τα πάνω, είχαν μικρές και μεγαλύτερες νίκες.

Αν το αποφασίσει ο λαός μπορεί να νικήσει! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό!

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.