Δ. Ζαγοράς- Μουρεσίου: Ενίσχυση και εμπλουτισμός της Δημόσιας Βιβλιοθήκης

0
16

«Πνευματική εστία και ανεκτίμητο θησαυρό», χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης την Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζαγοράς για την οποία πρόσφατα εγκρίθηκε χρηματοδότηση 190.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με την ιδιότητα του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, ο Δήμαρχος χαιρετίζει την απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιαν. Τσακίρη με την οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Υποστήριξη και εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς».

«Μέσα σε ένα δυσχερές δημοσιονομικό κλίμα, αξιοποιήσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία και με μια αξιόλογη πρόταση, καταφέραμε να πετύχουμε την χρηματοδότηση του έργου από δημόσιους πόρους.

Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς  – Μουρεσίου, βρίσκεται διαρκώς υποστηρικτικά δίπλα στην Δημόσια Βιβλιοθήκη και θα συνεχίσει να ενισχύει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης και ενδυνάμωσης του ρόλου της ως ιστορικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού φάρου της περιοχής.

Με την πολύτιμη συνεργασία της προϊσταμένης της Βιβλιοθήκης κ. Ειρήνης Αναγνώστου, κατατέθηκε προς χρηματοδότηση μια τεκμηριωμένη πρόταση με την υλοποίηση της οποίας θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του θεσμού και  θα τονωθεί η εξωστρέφειά του με σημαντικά αναπτυξιακά αποτελέσματα.

Παράλληλα, στους στόχους του έργου είναι η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και της βιβλιοφιλίας, η υποστήριξη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας, η πρόσβαση σε πληροφοριακό υλικό, η μεγαλύτερη αξιοποίηση του δανειστικού τμήματος, οι εκδόσεις και γενικότερα η πολλαπλασιαστική αξιοποίηση του υλικού και των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης στην ευρύτερη περιοχή.»

Για την ιστορία, η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς ιδρύθηκε το 1762 με βασικούς ιδρυτές της τον Ιωάννη Πρίγκο και τον οικουμενικό πατριάρχη Καλλίνικο τον Γ΄. Φυσικά όμως η Βιβλιοθήκη εκείνη την εποχή λειτουργούσε στο Ελληνομουσείο της Ζαγοράς, το γνωστό σχολείο του Ρήγα Φεραίου, ενώ αρκετά μεταγενέστερα μεταστεγάστηκε η Βιβλιοθήκη στο σημερινό της κτίριο, το οποίο προσφέρθηκε από την Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.