Δ. Νασίκας: Rapid tests στους δημότες του Ρήγα Φεραίου

0
4

Διευκρινίσεις για τα θετικά κρούσματα στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου αλλά και όλα τα μέτρα που παίρνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Νασίκας. Αναλυτικά:

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου κατόπιν συνεννόησης με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου ενημερώνει τους δημότες για τα εξής:

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε παρουσιάστηκε ένα θετικό κρούσμα σε εργαζόμενο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, το οποίο απομακρύνθηκε άμεσα από το χώρο εργασίας.

Ο Δήμος κλήθηκε να προβεί σε απολύμανση όλων των χώρων του κέντρου. Στη συνέχεια, κατόπιν ιχνηλάτησης, βρέθηκε άλλο ένα θετικό τεστ από στενή επαφή του πρώτου κρούσματος. Την Παρασκευή, 6-11-2020, έγιναν rapid test σε όλους τους εργαζόμενους του Κέντρου και βρέθηκαν άλλα δύο θετικά κρούσματα εργαζομένων. Όλα τα κρούσματα απομακρύνθηκαν έγκαιρα από το χώρο εργασίας, επαναλήφθηκε απολύμανση μέσω του Δήμου.

Το κέντρο υγείας λειτουργεί κανονικά, διενεργούνται τα rapid test σε όσους χρήζουν ανάγκης, γίνεται καθημερινά θερμομέτρηση σε όσους προσέλθουν στο χώρο.

Σύντομα θα τοποθετηθεί ένα iso box σε εξωτερικό χώρο για τη λήψη rapid test των πολιτών.

Οι γιατροί και το προσωπικό του Κέντρου υγείας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία και βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για το καλό όλων. Με τη βοήθεια όλων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών θα τα καταφέρουμε να βγούμε από αυτή πανδημία γεροί κ’ δυνατοί.

Ως δήμος κάνουμε ενέργειες ώστε να γίνουν rapid test στους δημότες μας ώστε να εντοπίσουμε τους ασυμπτωματικούς δημότες μας έγκαιρα, προλαμβάνοντας την μετάδοση στις ευπαθείς ομάδες .

Έτσι μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι στην πρόληψη και στη σωστή ενημέρωση, μαζί με την διατήρηση των μέτρων αντιλαμβανόμενοι ότι ο ιός βρίσκεται παντού.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.