Χρ. Τριαντόπουλος: 2,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Βόλου για το πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας – Συνολικά 8,1 εκατ. ευρώ στη Μαγνησία

0
3

Ο Δήμος Βόλου εντάσσεται στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της δράσης πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας

στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε συνέχεια της σχετικής κοινής απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη. Μέσα από τις δύο πρώτες σχετικές αποφάσεις, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει διαμορφωθεί σε 317,7 εκατ. ευρώ (156,7 εκατ. ευρώ με την πρώτη απόφαση και 161 εκατ. ευρώ με τη δεύτερη). Στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί και οι Δήμοι Νοτίου Πηλίου και Σκοπέλου. Έτσι, ο προϋπολογισμός για τα τρία έργα που αφορούν τη Μαγνησία ανέρχεται πλέον σε περίπου 8,1 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, οποίος συνεργάστηκε με τον Δήμο Βόλου και το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τη συγκεκριμένη δράση, δήλωσε σχετικά: «Ένας ακόμα Δήμος της Μαγνησίας εντάσσεται στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της Δράσης ‘Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο’, η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σε συνέχεια και συνεργασίας που είχαμε με στελέχη του Δήμου Βόλου, ο Δήμος ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών και τελικά εξασφάλισε 2,5 εκατ. ευρώ για έργα που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.
Η ένταξη του Δήμου Βόλου ακολουθεί την ένταξη των Δήμων Νοτίου Πηλίου και Σκοπέλου στο πρόγραμμα, με χρηματοδότηση που ανέρχεται σε 2,8 εκατ. ευρώ για έκαστο Δήμο. Έτσι, η συνολική χρηματοδότηση προς τους τρεις Δήμους της Μαγνησίας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο αγγίζει τα 8,1 εκατ. ευρώ.

Ευχαριστίες στους Αναπληρωτές Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους για την ανάπτυξη υποδομών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της Μαγνησίας».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.