Χρ. Μπουκώρος: Μέριμνα για οικογένειες εκπαιδευτικών με παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Ζητά με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος

0
17

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό  των οικογενειών που και οι δύο γονείς είναι εκπαιδευτικοί και έχουν τέκνα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.  

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος, μετά την πρόσφατη απόφαση για τη σταδιακή επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, έχει γίνει δέκτης της ανησυχίας οικογενειών που και οι δύο γονείς είναι εκπαιδευτικοί και έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες και τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πιο αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής, «υπάρχουν οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι εκπαιδευτικοί και οι οποίοι έχουν παιδί που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και φοιτά σε ειδικό σχολείο, το οποίο όμως δεν προβλέπεται να ανοίξει.

Έτσι, ενώ ο ένας γονέας έχει τη δυνατότητα να πάρει την άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος θα πρέπει να επιστρέψει στη σχολική μονάδα που υπηρετεί κανονικά και να έρχεται σε επαφή με παιδιά και συναδέλφους του εκπαιδευτικούς.

Ο φόβος των γονέων αυτών έγκειται στο γεγονός ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθεί το παιδί τους στον ιό του  COVID-19.

Αξίζει να επισημανθεί ότι υπάρχουν αρκετές οικογένειες που το παιδί τους έχει κάποιο αναπτυξιακό σύνδρομο, ενώ συγχρόνως πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια, αυτοάνοσα νοσήματα  και φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Προκειμένου να προστατευθούν τέτοιες ιδιαίτερες περιπτώσεις και να διαφυλαχθεί το πολύτιμο αγαθό της υγείας των παιδιών αυτών, θα μπορούσαν οι γονείς εκπαιδευτικοί να εργάζονται μέσω εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, αφού πρώτα έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τους σοβαρούς λόγους εξαίρεσης της φυσικής τους παρουσίας από τις αίθουσες διδασκαλίας».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.