Χρ. Μπουκώρος: Λιμάνι και τουριστική ανάπτυξη στο επίκεντρο συναντήσεων

0
4

Στο πλαίσιο των επαφών του με μέλη της κυβέρνησης ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, την περασμένη Πέμπτη, συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους ο υπουργός και ο βουλευτής Μαγνησίας έθεσαν επί τάπητος όλα τα αναπτυξιακά ζητήματα του λιμένος Βόλου. Η συζήτηση υπήρξε μακρά και γόνιμη και συμφωνήθηκε ότι θα αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους οι δυνατότητες που προσφέρει το λιμάνι του Βόλου ως οικονομικός πνεύμονας, όχι μόνο του Βόλου, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλικής ενδοχώρας.

Επιπλέον έγινε ανταλλαγή απόψεων για το ζήτημα της αξιοποίησης της σιδηροδρομικής σύνδεσης που διαθέτει το λιμάνι του Βόλου και σε συνδυασμό με το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, καθώς και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται σε παράλληλα έργα, να αναδειχθεί αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα της περιοχής για τις συνδυασμένες μεταφορές και την αξιοποίηση των βιομηχανικών περιοχών του Βόλου από όπου διέρχεται ο σιδηρόδρομος.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας συμφώνησε με την άποψη του βουλευτή ότι το λιμάνι και η σιδηροδρομική σύνδεση, σε συνδυασμό με τις βιομηχανικές περιοχές, αποτελούν σπουδαίες υποδομές, οι οποίες έχουν μείνει αναξιοποίητες απομειώνοντας τα συγκριτικά και στρατηγικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Τέλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ζήτησε από τον βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο να συνεχιστεί η συνεργασία τους, προκειμένου να ληφθούν όλες οι αναγκαίες αποφάσεις που θα οδηγήσουν το λιμάνι του Βόλου σε μία νέα εποχή και θα το μετατρέψουν σε βασικό όχημα ανάπτυξης της Μαγνησίας.

Εξάλλου, την Πέμπτη επίσης, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Κώστας Λούλης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τουριστικής πολιτικής και ιδιαίτερα τα ζητήματα που απασχολούν τον νομό Μαγνησίας. Στη συνέχεια υπήρξε και ιδιαίτερη συνεργασία με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού για τα ζητήματα των αλιευτικών καταφυγίων της Μαγνησίας και τις αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε αυτά να προσελκύουν περισσότερα σκάφη. Τα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης της Μαγνησίας συζητήθηκαν και στο πλαίσιο των τουριστικών επενδύσεων που εκκρεμούν και συμφωνήθηκε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να προωθηθούν επενδύσεις και άλλες πολιτικές για την ανάπτυξη του αεροδρομίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.