Χρ. Μπουκώρος: Έκτακτη επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

Για την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου

0
108

Έκτακτη επικοινωνία είχε, σήμερα το πρωί 17 Νοεμβρίου 2020, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, από τον οποίο ζήτησε την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην πίεση που δέχεται από την ραγδαία αύξηση των νοσηλευομένων με Covid-19 και τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λόγω μολύνσεων από τον κορωνοϊό.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, μεταφέροντας απόψεις γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου,  ζήτησε μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας για το επόμενο κρίσιμο δεκαπενθήμερο και την υπογραφή συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να προσφέρουν στο δύσκολο αυτό διάστημα, ώστε  να καταστεί εφικτή η λειτουργία ακόμα 30 κλινών για νοσηλεία περιστατικών Covid-19 και να λάβει χείρα βοηθείας το ήδη εξαντλημένο από την υπερπροσπάθεια ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Επίσης, ο βουλευτής Μαγνησίας ζήτησε την άμεση υπογραφή συμβάσεων με ιδιωτικές κλινικές του Βόλου, προκειμένου να δέχονται μη Covid-19 περιστατικά για την αποφόρτιση  του νοσοκομείου.

Ο Υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι σήμερα ψηφίζεται στην Βουλή  η τροπολογία για τις συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ έχει υπογραφεί ήδη από χθες σύμβαση για αυτό το διάστημα με ιδιωτική κλινική του Βόλου. Επίσης, ο κ. Κοντοζαμάνης,  αναγνωρίζοντας την υπεράνθρωπη προσπάθεια του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού του Αχιλλοπούλειου, υπογράμμισε ότι θα δοθεί εντολή, σήμερα κιόλας, στην 5η Υ.ΠΕ. για προσωρινή απόσπαση γιατρών και νοσηλευτών από Κέντρα Υγείας του νομού,  καθώς και άλλες υγειονομικές δομές της Μαγνησίας.

Τέλος, ο Υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι έχει προγραμματιστεί η λειτουργία ακόμη 4 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) στο νοσοκομείο του Βόλου και ότι θα δοθεί εντολή επίσης σήμερα για να αποσταλούν όλα τα αναγκαία μέσα (αναπνευστήρες και μόνιτορ), προκειμένου να λειτουργήσουν αυτές οι νέες 4 Μ.Ε.Θ..

Ο βουλευτής Μαγνησίας από την πλευρά του επισήμανε την άνιση μάχη που δίνουν γιατροί , νοσηλευτές και διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, αφού στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται περισσότεροι ασθενείς με Covid-19 από οποιοδήποτε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα της 5ης Υ.ΠΕ. για αυτό και είναι αναγκαία η άμεση ενίσχυσή του με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι είναι στην διάθεση της 5ης Υ.ΠΕ. και της διοίκησης του νοσοκομείου προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν καθημερινά σε αυτή την πολύ  δύσκολη μάχη.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.