«Χαστούκι» Νασίκα σε Λαΐτσου για την έκθεση του Ρήγα και την ετεροχρονισμένη επιστολή!

0
5

«Χαστούκι» στην τέως δήμαρχο Ρήγα Φεραίου ρίχνει με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Νασίκας, καθώς απεδείχθη ότι η επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής δεν έχει καν αντίκρισμα, αφού ήδη έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις επί του θέματος της φιλοξενίας των εκθεμάτων για τον Ρήγα στο Βελεστίνο. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου αναφέρει:

Πέντε ουσιαστικές ενέργειες, με θετικό αποτέλεσμα, έκανε η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να συλλεχθεί και φιλοξενηθεί υλικό για τον Ρήγα τόσο στο Εκθεσιακό Κέντρο όσο και στο Πνευματικό Κέντρο, στο Βελεστίνο.

Συγκεκριμένα:

  1. Εξασφαλίστηκε η μόνιμη εγκατάσταση και όχι η φιλοξενία της έκθεσης «ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» στο Βελεστίνο, μετά από συμφωνία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου με την Προϊσταμένη Δ/νσης της Βιβιοθήκης της Βουλής κα Ελένη Δρούλια και τον Πρόεδρο της Βουλής κο. Νίκο Βούτση, οι οποίοι με χαρά αποδέχθηκαν την πρότασή μας.
  2. Είχαμε την θετική απάντηση της Προϊσταμένης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Πληροφόρησης του Α.Π.Θ. κας Αικατερίνης Νάστα, με βάση την οποία εξασφαλίστηκε η μόνιμη εγκατάσταση του υλικού της έκθεσης «Η χάρτα του Ρήγα, τα δύο συν πρόσωπα».
  3. Ήδη μετά από συμφωνία με το Γραφείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς Θεσσαλονίκης εξασφαλίστηκε το οπτικοακουστικό υλικό που θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη του εκθεσιακού χώρου να περιηγηθεί διαδραστικά στα χνάρια της ζωής του κορυφαίου του Ελληνικού διαφωτισμού Ρήγα Φεραίου.
  4. Σε επικοινωνία με την κυβέρνηση της Σερβίας ζητήσαμε να δοθεί το ψηφιακό οπτικοακουστικό υλικό περιήγησης και ξενάγησης στο Πύργο Νεμπόϊσα, με θετική ανταπόκριση.
  5. Απευθυνθήκαμε σε ιδιώτες συλλέκτες που διαθέτουν υλικό σχετικό με τον Ρήγα, προκειμένου οι συλλογές τους να παραχωρηθούν στο Δήμο.

Σημειώνουμε ότι για την έκθεση του υλικού για τον Ρήγα οι χώροι είναι δύο: το Πνευματικό Κέντρο και ο Εκθεσιακός Χώρος «Ρήγας Βελεστινλής».

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι εκπρόθεσμα η πρώην δήμαρχος  εμπνεύστηκε να αποστείλει επιστολή προς τον Προέδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, ώστε να φιλοξενηθεί η έκθεση «Ρήγας και Επανάσταση» που παρουσιάζεται στο περιστύλιο της Βουλής, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 220 χρόνων από τον θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή.

Ως δημοτική αρχή που τιμούμε τον Ρήγα και την γενέτειρά του, με περισσή υπερηφάνεια, ως γνήσιοι απόγονοί του, παραστήκαμε στα εγκαίνια της Έκθεσης, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, του πρώην υφυπουργού Γεωργίου Σούρλα και άλλων πολιτικών προσώπων που τίμησαν με την παρουσία τους το σύμβολο του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Να ενημερώσουμε τους δημότες μας πως ήταν θετική η ανταπόκριση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου στην πρόταση του πρώην υφυπουργού κ. Γεωργίου Σούρλα για την πραγματοποίηση Διακοινοβουλευτικών Συνελεύσεων από τις 13 χώρες των Βαλκανίων στη γενέτειρα του Ρήγα, το Βελεστίνο και για το λόγο αυτό θα υπάρξει και νέα συνάντηση.

Να ενημερώσουμε επίσης ότι την Κυριακή θα τιμήσουμε εκ νέου τον Ρήγα, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Θεσσαλών Θεσσαλονίκης που διοργανώνει ημερίδα τιμής για  τον μεγάλο απόγονο του τόπου μας, τον εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή.

Η σημερινή δημοτική αρχή μπορεί να έχει ως μέλημά της την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών μας, αλλά δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν στον Ρήγα Βελεστινλή, τον εθνεγέρτη, διαφωτιστή, οραματιστή, εμπνευστή της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Αδελφότητας και του Βαλκανικού πατριωτισμού.

Ως δημοτική αρχή δεν προτιθέμεθα να μηδενίσουμε έργο των προκατόχων μας, αλλά εργαζόμαστε καθημερινά για να είναι ο Δήμος, αντάξιος της ιστορίας του Ρήγα Φεραίου και ακριβώς έτσι συνεχίζουμε…

Πηγή: www.thenewspaper.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.