Χαρ. Πάσχος: “Να μην κουνάει το δάχτυλο στους επαγγελματίες του Βελεστίνου ο κ. Νασίκας”

0
512
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Πάσχος

Διαβάσαμε πριν λίγες μέρες την ανακοίνωση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου

σχετικά με την αναμενόμενη ανακατασκευή του πεζόδρομου από την περιφέρεια και τον κο Αγοραστό. Ένα έργο που όντως θα πρέπει να δώσει στο κέντρο του Βελεστίνου την χαμένη του αίγλη και το πολυπόθητο έναυσμα για έλξη πελατών απ’ όλη τη Μαγνησία, κάτι που όλοι οι επαγγελματίες του πεζόδρομου περιμένουν εδώ και χρόνια.

Πλην όμως δεν θα πρέπει η δημοτική αρχή να απαιτεί από τους επαγγελματίες να συνδεθούν άμεσα με το αέριο και την αποχέτευση, πριν τον Οκτώβριο. Αυτό ασφαλώς και πρέπει να γίνει αλλά από την ίδια τη δημοτική αρχή, σε όλα ανεξαιρέτως τα κτίρια του πεζόδρομου που δεν έχουν συνδεθεί ακόμη, κι αυτό για τους εξής λόγους:

Πρώτον, όλοι οι επαγγελματίες όπως και σε όλη τη χώρα, προέρχονται από δύο δύσκολες οικονομικά χρονιές λόγω της πανδημίας και δεν έχουν ίσως τη δυνατότητα να το πράξουν άμεσα.

Δεύτερον τα περισσότερα κτίρια είναι μισθωμένα, άρα η προτροπή πρέπει να απευθυνθεί προς τους ιδιοκτήτες και

τρίτον, τον μισό πεζόδρομο τον έχετε μισθωμένο εσείς κύριε δήμαρχε με τα δημοτικά κτίρια.

Δώστε λοιπόν το καλό παράδειγμα ξεκινώντας αύριο κιόλας τις συνδέσεις σ αυτά τα κτίρια και μετά με έξοδα της δημοτικής αρχής , να προχωρήσουμε και στις άλλες συνδέσεις, χρεώνοντας φυσικά με κάποιο διακανονισμό, το ποσό στους ιδιοκτήτες και τους επαγγελματίες , εν καιρώ.

Μιλάμε για μια δαπάνη πού δεν πρόκειται να υπερβεί το ποσό των 20.000 ευρώ για το σύνολο των συνδέσεων. Δεν κουτσαίνει ο δήμος μας από ένα τέτοιο ποσό. Άλλωστε σπαταλούμε για αλλού , πολλά περισσότερα! Αυτή φυσικά θα είναι και η δική μας πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο και καλούμε και τη δημοτική αρχή να την ασπαστεί, ξεπερνώντας τις όποιες αγκυλώσεις την εμποδίζουν. Είμαστε της άποψης ότι μια δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες της, όταν αυτοί την χρειάζονται κι όχι να τους κουνάει το δάχτυλο…

Πάσχος Χαράλαμπος
Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.