Χ. Μπουκώρος: Χωρίς γιατρό έμεινε η περιοχή του Πτελεού

0
341

Ερώτηση του Χρήστου Μπουκώρου προς τον Υπουργό Υγείας

Ερώτηση κατέθεσε, προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ζητώντας την άμεση στελέχωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό των δομών πρωτοβάθμιας υγείας των περιοχών του Πτελεού αλλά και υπόλοιπων περιοχών του Δήμου Αλμυρού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας επισημαίνονται τα εξής: «Έγινα πρόσφατα αποδέκτης επιστολής διαμαρτυρίας 355 κατοίκων του Πτελεού Μαγνησίας για την διακοπή λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου εδώ και ενάμιση χρόνο. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς ένα μεγάλο τμήμα του ευρύτερου Δήμου Αλμυρού Νομού Μαγνησίας έχει μείνει υγειονομικά ακάλυπτο λόγω έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Για έξι περίπου χρόνια η λειτουργία του ιατρείου ήταν ανεπαρκής, καθώς λειτουργούσε μία φορά την εβδομάδα ακόμα και μία φορά το δεκαπενθήμερο και για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν εντελώς κλειστό. Αν και προβλέπονται δύο γιατροί για την εξυπηρέτηση όλων των χωριών της περιοχής και οι θέσεις είναι καλυμμένες από αγροτικούς γιατρούς, το Περιφερειακό Ιατρείο Πτελεού, καθώς και τα ιατρεία σε γειτονικά χωριά όπως αυτό του Αχιλλείου, των Αγίων Θεοδώρων και της Γαύριανης έχουν εγκαταλειφθεί.

Επίσης, οι δύο γιατροί που προσλήφθηκαν για το Περιφερειακό Ιατρείο υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και για όλους τους μόνιμους κατοίκους, κυρίως για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, αλλά και για τους επισκέπτες, ακόμη και μία επίσκεψη στο γιατρό έχει γίνει ταλαιπωρία αφού πρέπει να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να φθάσουν, γεγονός που συνεπάγεται επιπλέον έξοδα.

Είναι ένα ζήτημα με σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις, το οποίο υπαγορεύει την αναγκαιότητα στελέχωσης των δομών υγείας των περιοχών αυτών με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, ώστε να υπάρξει πλήρης θωράκιση τους ακόμη και απέναντι στην ασύμμετρη απειλή του κορωνοϊού.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πώς προτίθεστε να στελεχώσετε με ιατρικό και λοιπό προσωπικό τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των ως άνω περιοχών του Δήμου Αλμυρού;».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.