Αθ. Βασδέκης: (Άποψη) Στήριξη σε εποχικά εργαζομένους

  0
  92

  Η κρίση της πανδημίας έχει προκαλέσει μια παρατεταμένη ασφυξία στον κόσμο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα πολύ κλάδοι να βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. Τα μέτρα που η Κυβέρνηση έχει κατά καιρούς ανακοινώσει για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που επλήγησαν, δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για την κάλυψη των αναγκών των μικρομεσαίων και σίγουρα δεν επαρκούν για να συντηρήσουν τους εποχικά εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι- σε ποσοστό που αγγίζει και ξεπερνά το 70%- για τελευταία φορά εργάστηκαν τον Οκτώβρη του 2019 και αναμένεται, στο αισιόδοξο σενάριο, να προσληφθούν πάλι τον Μάρτη του 2021.

  Αποτέλεσμα αυτού είναι να αδυνατούν να συντηρήσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις οικογενειών που το εισόδημα εξαρτάται αποκλειστικά από τον Τουρισμό.

  ΔΟΘΗΚΑΝ 534 ευρώ στο κλάδο έως τον Οκτώβριο και ξαφνικά ο κ. Σταϊκούρας και η κυβέρνηση του σκέφτηκαν ότι ξέφυγε ο προϋπολογισμός και τα έκοψε στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στο ΟΑΕΔ, ταμείο κοροϊδίας και υπομονής να το χαρακτηρίσω.

  Για να μην μακρηγορώ κύριοι της κυβέρνησης, Δώστε την έσχατη παράταση τουλάχιστον 2 μηνών Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2020 τα 534 αν και αυτά είναι λίγα.. για να κάνουν οι συνάνθρωποι μας και αυτοί γιορτές και όχι να τους εκφοβίζετε.

  Σας ευχαριστώ.

  Ο Αθανάσιος Βασδέκης είναι διαχειριστής της ομάδας 534 ΕΡΓΑΝΗ Μη καταβολή επιδόματος ξενοδοχοϋπαλλήλων με ένσημα

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.