«Αστοχία και έλλειψη σχεδιασμού»

0
3

dimarxeio  Από τη μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ρήγα Φεραίου ανακοινώθηκε ότι «από αστοχία και έλλειψη σχεδιασμού χαρακτηρίζονται οι μέχρι στιγμής ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου που φανερώνουν και την απουσία ενός τεκμηριωμένου προγράμματος δράσεων, κατάσταση δυστυχώς που θα επηρεάσει αρνητικά την πορεία του τόπου.

Πρώτον, στο έργο του κόμβου του Βελεστίνου

ως άστοχη χαρακτηρίζεται η πρόταση του Δημάρχου κ. Νασίκα για μονοδρόμηση και απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται από Αθήνα προς Βελεστίνο που, αν υλοποιούταν θα προκαλούσε τεράστια ταλαιπωρία στους δημότες και επισκέπτες, καθώς θα δυσκόλευε την κίνηση των οχημάτων από την Εθνική Οδό προς το Βελεστίνο, τον Αγ. Γεώργιο και την ευρύτερη περιοχή.

Το «επινόημα» του κ. Νασίκα που ελέχθη-κατά τραγική ειρωνεία και αποτυχία για τον ίδιο-την ημέρα της παράδοσης του κόμβου στην κυκλοφορία των οχημάτων, προκάλεσε την αρνητική αντίδραση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των κατοίκων, με αποτέλεσμα να την αποσύρει άρον-άρον. Έδειξε όμως πως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για ένα τόσο μεγάλο έργο που ξεκίνησε κατασκευαστικά και ολοκληρώθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αντί λοιπόν η παρούσα Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει την ευκαιρία, πειραματίζεται με τακτικές καφενείου καταθέτοντας προτάσεις που απορρίπτονται.

Δεύτερον, ο κ. Νασίκας βιάστηκε να χαρακτηρίσει την κλοπή ωρομετρητών ως ύποπτη δημιουργώντας σκιές και διασπείροντας υπόνοιες. Για την ταμπακιέρα όμως ουδέν. Ας μας απαντήσει, ποιους υποπτεύεται. Γιατί πολύ φοβόμαστε ότι θα πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένος.

Η μείζονα αντιπολίτευση ήδη κατέθεσε επερώτηση για το θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αναφέρονται τα εξής: «Ερωτάται ο Δήμαρχος: Ποια δημοτική γεώτρηση αφορά το συγκεκριμένο συμβάν; Ποιοι είναι οι ιδιώτες που κάνουνε χρήση της συγκεκριμένης γεώτρησης; Πώς επιβαρύνεται οικονομικά ο Δήμος από αυτό το περιστατικό;».

Τρίτον, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την εκ νέου οριοθέτηση του ρέματος του Αγίου Ιωάννη Καμαρίου χωρίς να υπάρξει η απαραίτητη διαβούλευση με τους κατοίκους του Κεραμιδίου και κυρίως χωρίς να έχουν κληθεί στη συνεδρίαση, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους οι κάτοικοι.

Η μείζονα αντιπολίτευση ήδη καυτηρίασε το γεγονός στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ πραγματικά αναρωτιόμαστε, αυτός είναι ο δήθεν διάλογος με τις τοπικές κοινότητες που υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Νασίκας;

Η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η «Ενωτική Κίνηση Δημοτών Φερών Κάρλας Κεραμιδίου» θα βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών και θα αναδεικνύει όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν».

magnesianews.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.