Άσκηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Δημαρχείο Βελεστίνου

0
0

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ Βόλου ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 29-11-2022 στις 10.10΄

θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου, στο Βελεστίνο.

Σύμφωνα με το σενάριο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου για πυρκαγιά στο κτήριο του Δήμου που προήλθε από το λεβητοστάσιο. Επιπλέον στον πρώτο όροφο του κτιρίου έχουν εγκλωβιστεί δύο άτομα από τους καπνούς.
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι άμεση και στο τόπο αποστέλλονται τα πυροσβεστικά οχήματα. Κατά την πορεία των οχημάτων δίνονται από το Κ.Α.Ε. χρήσιμες πληροφορίες στον επικεφαλής της άσκησης και ενημερώνεται ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι υπάλληλοι στον 1ο όροφο του κτιρίου.

Με την άφιξη των οχημάτων στον τόπο του συμβάντος και μετά από αναγνώριση, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι υπάλληλοι στο 1ο όροφο του κτιρίου, ο χώρος έχει κατακλυστεί από καπνούς και υπάρχει πυρκαγιά στο χώρο του λεβητοστασίου στο υπόγειο.
Το όχημα Π.Σ. 1529 φτάνει πρώτο στον χώρο και το πλήρωμα του οχήματος (οι οποίοι φέρουν εξάρτηση και αναπνευστική συσκευή) κάνει ανάπτυξη εγκατάστασης χαμηλής και προβαίνει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο κτίριο του Δήμου

Στο σημείο έχει φτάσει και το όχημα Π.Σ. 3925 και επιχειρείται από διασώστες η προσέγγιση του 1ου ορόφου όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι υπάλληλοι με χρήση ολκωτής κλίμακας. Οι διασώστες φέρουν πλήρη ατομική εξάρτηση και καταφέρνουν να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένη άτομα. Ο ένας υπάλληλος του Δήμου που είναι καλά στην υγεία του δένεται με ειδική διασωστικό εξοπλισμό και κάλο και κατεβαίνει την κλίμακα με την βοήθεια των διασωστών.

Ο δεύτερος υπάλληλος που δεν έχει τις αισθήσεις του λόγω εισπνοή καπνού τοποθετείται σε φορείο τύπου μπάσκετ, δένεται με τους ιμάντες τοποθετείται κολάρο, κατεβαίνει με ανάποδη κλίση από την κλίμακα και παραλαμβάνεται από το ΕΚΑΒ. Η κατάσβεση στο λεβητοστάσιο επιτυγχάνεται με την χρήση αφρού.
Με το πέρας του απεγκλωβισμού και της κατάσβεση πυρκαγιάς δίνεται λήξη της άσκησης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.