Αντίθετος σε συμβιβασμό με βιομηχανία ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δ. Ρήγα Φεραίου

0
5

Αντίθετος στον συμβιβασμό του Δήμου Ρήγα Φεραίου για συμβιβασμό με τοπική βιομηχανία, που ενώ οφείλει ποσό 750.00 €, πρότεινε να καταβάλει 250.000 € και η πρόταση συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπαδάμ.

Όπως αναφέρει ο σύμβουλος, στόχος του Δήμου πρέπει να είναι η είσπραξη και του τελευταίου ευρώ που του αναλογεί, είτε προέρχεται από οφειλόμενα τέλη είτε από οποιoδήποτε άλλο έσοδο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας, η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, συζητήθηκε η πρόταση γνωστής βιομηχανίας που δραστηριοποιείται μέσα στα όρια του δήμου Ρήγα Φεραίου, για εξωδικαστικό συμβιβασμό, λόγω χρέους της επιχείρησης προς το δήμο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των νομικών συμβούλων το χρέος της επιχείρησης από χρεώσεις τελών ανέρχεται στο ποσό των 750.000 ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις. Σ’ αυτό λοιπόν προτάθηκε από την επιχείρηση συμβιβασμός με το ποσό των 250.000 ευρώ.

Δηλώνω αντίθετος στην πρόταση συμβιβασμού. Πρέπει ο Δήμος να διεκδικήσει το σύνολο του ποσού που του αναλογεί “, τονίζει ο κ. Παπαδάμ που επισημαίνει ότι το θέμα είχε απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης θητείας που έλαβε αρνητική απόφαση για την πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Επίσης αναφέρει ότι στο τέλος της συνεδρίασης ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι όλοι συντάσσονται με τη λύση του συμβιβασμού, εκτός από ορισμένα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, και το θέμα θα απασχολήσει την Οικονομική επιτροπή. Το δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο στη λειτουργία του δήμου και σ’ αυτό πρέπει να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα.

«Είναι εμφανής η απαξίωση θεσμικών ρόλων από το δήμαρχο μιας και το θέμα δεν ήρθε ποτέ προς συζήτηση στην επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών του δήμου Ρήγα Φεραίου. Οι διαφορετικές αντιλήψεις με το δήμαρχο, που επικαλέστηκα στην ανεξαρτητοποίησή μου, επαληθεύονται στην αντιμετώπιση του παραπάνω θέματος. Θα συνεχίσω, όπως έχω δηλώσει, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες που έθεσα υποψηφιότητα και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου», σημειώνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.