Ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία στον δήμο Ρήγα Φεραίου

0
5

Ανοιχτή Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ από 9.00 π.μ. έως 13.00στον πεζόδρομο Βελεστίνου, στον χώρο του ΚΑΠΗ, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας και τους τοπικούς συλλόγους :

Πολιτιστικός Σύλλογος «Αριστοτέλης», Σύλλογος Αγ. Αθανασίου, Σύλλογος Φίλων Νέων Αγ. Γεωργίου, Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών & Ποντίων Βελεστίνου, Σύλλογος Απανταχού Βενετιωτών, Σύλλογος Νεολαίας Βελεστίνου «Ενοδία», Σύλλογος Γυναικών «Υπέρεια κρήνη», Αθλητικός Σύλλογος «Ρήγας Φεραίος», Γυμναστικός Σύλλογος Βελεστίνου Α.Σ. «Άδμητος», Σύλλογος Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου «Διάπλαση», Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου, ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας δίνουμε αίμα και στηρίζουμε τις τράπεζες αίματος μετά τη μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στα νοσοκομεία, λόγω του κορωνοϊού.

H συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει:

«Ο  Δήμος  Ρήγα Φεραίου θα συνεχίσει να πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς διάφορα προγράμματα για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των δημοτών στην αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Επίσης, θα φροντίσει να  διοργανώνονται ενημερωτικές καμπάνιες, καθώς και βραβεύσεις αιμοδοτών και πάντα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Το αίμα είναι βασικό συστατικό της ζωής και ένα αναντικατάστατο θεραπευτικό μέσο με μόνη πηγή του τον άνθρωπο. Μία μονάδα αίματος μπορεί να σώσει ως και τρεις ζωές. Δεδομένου ότι οι ανάγκες σε αίμα στην χώρα μας συνεχώς αυξάνονται είναι σημαντικό να  συμμετέχουμε στις εθελοντικές αιμοδοσίες προσφέροντας αίμα για οποιονδήποτε συνάνθρωπο το έχει ανάγκη.

Με την εθελοντική αιμοδοσία  βοηθούμε  όσους καθημερινά αγωνίζονται  για τη ζωή τους και δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξη μας στους ασθενείς».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.