Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Τι γίνεται εάν δεν χρησιμοποιήσετε την επιδότηση

0
0

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του προγράμματος

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» καθώς η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έληξε για τον πρώτο κύκλο.

Ωστόσο πριν γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να γίνει η κατάταξη των αιτήσεων προκειμένου να προκύψουν οι δικαιούχοι μέσα από έναν συνδυασμό οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και πιο συγκεκριμένα ανάλογα με το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας και ανάλογα με το αν υπάρχουν στην οικογένεια μέλη ΑμεΑ ή εξαρτώμενα μέλη αλλά -και η λίστα των επιλαχόντων.

Επίσης, θα πριμοδοτηθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο.

Οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας έως και 30.000 ευρώ, να αποσύρουν τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα (τουλάχιστον 40 λίτρων) αλλά και να τοποθετήσουν τον ηλιακό θερμοσίφωνα σε κατοικία και όχι σε επαγγελματική στέγη.

Πάντως το ποσό της επιδότησης που θα λάβουν οι δικαιούχοι διαμορφώνεται ανάλογα με το εισόδημά τους. Αναλυτικά:

  • Επιδότηση 60% (δηλαδή από 612 ευρώ – 904 ευρώ) θα πάρουν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ ανά μέλος οικογένειας
  • Επιδότηση 55% (δηλαδή από 561 ευρώ – 829ευρώ) θα δοθεί σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα από 5.001 ευρώ – 10.000 ευρώ ανά μέλος οικογένειας.
  • Επιδότηση 50% (δηλαδή 510 ευρώ – 754 ευρώ) θα πάρουν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 10.001 ευρώ ανά μέλος οικογένειας

Στο ανώτατο ποσό επιχορήγησης για τους δικαιούχους συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εγκατάστασης

Για να δοθεί η επιδότηση για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι υποχρεωτική η απόσυρση των παλαιών θερμοσιφώνων οι οποίοι πρέπει να είναι λειτουργικοί.

Τι ισχύει για τους δικαιούχους που δεν θα χρησιμοποιήσουν την επιδότηση

Διευκρινίζεται πως οι δικαιούχοι που δεν θα χρησιμοποιήσουν την επιδότηση του προγράμματος μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα την χάσουν και θα καταρτιστεί λίστα επιλαχόντων.  Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν σε επόμενη φάση επιπλέον ωφελούμενοι.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.