19 εποχικές προσλήψεις στον Δήμο Ρήγα Φεραίου για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας το καλοκαίρι

0
39

Στην πρόσληψη 19 συνολικά ατόμων με ειδικότητα ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων και με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών μηνών, για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε στη χθεσινή διά περιφοράς συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, η οποία ενέκρινε και την παράταση για δύο μήνες των συμβάσεων τριών ατόμων στην υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου.

Σχετικά με την πρόσληψη των 19 ατόμων υπάρχει πρόβλεψη για κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού στους ΟΤΑ, που απασχολείται στην πυρασφάλεια, στις δημοτικές κατασκηνώσεις και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, με συμβάσεις εργασίας που δεν μπορούν να υπερβούν σε διάρκεια τους τρεις μήνες.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου είχε υποβάλει αίτημα για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ενόψει της θερινής περιόδου, το οποίο θα απασχοληθεί για την κάλυψη των αναγκών της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων και αλσυλλίων-δασών, την αποψίλωση ξηρών χόρτων και τον καθαρισμό για πυροπροστασία, στη διάρκεια της θερινής περιόδου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, για την αποφυγή πυρκαγιών, καθώς το υπάρχον προσωπικό του Δήμου δεν επαρκεί.

Στον προϋπολογισμό του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2020 υπάρχει πίστωση «Τακτικές αποδοχές έκτακτου προσωπικού κάλυψης δράσεων πυροπροστασίας», συνολικού ύψους 45.600 ευρώ, καθώς και πίστωση 12.000 ευρώ για την κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών.
Να αναφερθεί ότι η επιλογή του προσωπικού θα ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, κατόπιν αποστολής του πίνακα προσληπτέων.

Παράταση συμβάσεων
Να αναφερθεί ότι η παράταση των τριών συμβάσεων στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου αφορά στο χρονικό διάστημα από 18 Μαΐου έως 17 Ιουλίου και η χορήγησή τους κρίθηκε απαραίτητη για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Από την πλευρά της η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου βεβαίωσε ότι υπάρχει αδιάθετη πίστωση 7.700 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020 σε συγκεκριμένους κωδικούς, από την οποία θα πληρωθούν μισθοί και εργοδοτικές εισφορές.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.