Θα εισάγουν μόνοι τους το εμβόλιο του καταρροϊκού οι κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας

0
5

ktinotrofosΣτα χέρια τους προτίθενται να πάρουν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας την υπόθεση πρόληψης του καταρροϊκού πυρετού, αφού όπως καταγγέλλουν, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αδυνατούν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι την ερχόμενη Άνοιξη, όταν θα ανέβουν πάλι οι θερμοκρασίες και δραστηριοποιηθούν πάλι τα έντομα – φορείς της νόσου.

Σύσκεψη των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο, με πρωτοβουλία  της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας και με σκοπό την από εδώ και πέρα αντιμετώπιση της ασθένειας.

Στη σύσκεψη, αφού έγινε  εκτενής αναφορά στα τεράστια προβλήματα που  αφήνει πίσω της η ασθένεια με χιλιάδες κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα να βλέπουν τα κοπάδια τους να αποδεκατίζονται θέλουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να προβούν  σε ενέργειες για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Οι κτηνοτρόφοι στη σύσκεψη τους αποφάσισαν να ζητήσουν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού το ίδιο δεν είναι σε θέση  να εισάγει και να  διαθέσει το προληπτικό εμβόλιο, να μεσολαβήσει στις χώρες της Ε.Ε. που παράγεται  ώστε να εισαχθεί στην Ελλάδα με έξοδα των κτηνοτρόφων. Δηλαδή οι κτηνοτρόφοι να αγοράζουν το εμβόλιο για τα κοπάδια τους με δικό τους κόστος. Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη, στην Ισπανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και άλλες χώρες της Ε.Ε. το προληπτικό εμβόλιο χρησιμοποιείται εδώ και δύο χρόνια.

Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε να γίνει ευρεία σύσκεψη την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Εμμανουήλειο Κέντρο Τυρνάβου όπου θα συζητηθούν οι νέες εξελίξεις στο πρόβλημα. Παράλληλα οι κτηνοτρόφοι περιμένουν  στις 10 με 11 Νοεμβρίου να πιστωθούν τα χρήματα που δικαιούνται  από τη Νέα Ενίσχυση. Εάν υπάρχουν ανωμαλίες και δεν  δοθούν τα χρήματα που δικαιούνται τότε οι κτηνοτρόφοι προτίθενται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

http://www.agronews.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.