Εφάπαξ ΣΤΟΠ προς το παρόν στους στρατιωτικούς και επισήμως! Τι λέει ανακοίνωση του ΜΤΝ

0
6

naftikoΕφάπαξ για στρατιωτικούς και επισήμως στοπ. Το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού με επίσημη ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει απολύτως όσα έγραψε το Onalert για “πάγωμα” στην καταβολή εφάπαξ μέχρι να οριστεί ποιος θα είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού του.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΜΤΝ αναφέρει:

“Από τον Ειδικό Λογαριασμό Ταμείου Αλληλοβοηθείας Ναυτικού(Ε.Λ.Ο.Α.Ν) ανακοινώνεται ότι η Διοικούσα Επιτροπή του, σε συνεδρίαση ολομέλειας την 10-9-2014, αποφάσισε όπως οι εκκρεμούσες αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ βοηθημάτων, να εξετασθούν μετά την έκδοση οδηγιών για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Ν.4281/2014 (ΦΕΚ Α΄ 160), άρθρο 220, παράγραφος 3, από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, οι οποίες αναμένονται στο προσεχές διάστημα”.

Πότε θα οριστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού; Παραμένει άγνωστο . Χρειάζεται να βρεθεί πρώτα απ΄ όλα ο τρόπος και μετά να υπογραφει κοινή υπουργική απόφαση Αβραμόπουλου-Βρούτση .

Το θέμα του υπολογισμού έχει μετατραπεί σε δυσεπίλυτο γρίφο αφού όπως γράφαμε έχουν …μπερδευτεί οι ρήτρες “βιωσιμότητας” και “αξιόμαχου” και άκρη δεν μπορεί να βγει!

Από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλοί αξιωματικοί οι οποίοι περιμένουν πως και πως τα χρήματα του εφάπαξ όχι για να κάνουν…αγορές αλλά για να κλείσουν επειγόντως “μαύρες τρύπες” στα οικονομικά τους ,να πληρώσουν χρέη και δάνεια , πολλά από τα οποία έμειναν πίσω λόγω των περικοπών που υπέστησαν. Υπάρχουν περιπτώσεις -πολλές- αξιωματικών που αν κα δεν ήθελαν να φύγουν από την υπηρεσία, το έκαναν από την ανάγκη να πάρουν τα χρήματα του εφάπαξ και να “σώσουν” ότι μπορεί να σωθεί στα οικονομικά τους ζητήματα.

Πόσο μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να περιμένουν;

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.